След ада на АМ"Струма" двама от оцелелите проговориха: Беше като във филм на ужасите 

24.11.2021 05:59   35196 прочита

сн. телевизия Алсат


Младата двойка, оцеляла след трагедията в България, 26-годишният Лулзим Сюлеймани от Прешево и годеницата му Медина Лютфи (25) от Сопот, Куманово, от столичната болница, разказаха ада, който преживяха на магистралата, когато автобус на Беса Транс изгоря  и 45 души загубиха живота си. 

Сюлеймани счупи прозореца на автобуса и успя да извади Медина и още петима пътници. Седемте са единствените оцелели от катастрофата на магистрала "Струма". 

Лулзим и Медина разказват как са седели на предпоследните места в автобуса и  за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи. 

 

Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса и скочил ,а после  издърпал годеницата си, която не можела да ходи, тъй като кракът й бил счупен. 

-Докато автобусът вървеше, той се удари в тротоара от дясната страна, гумите  на автобуса се спукаха и започна да избухва пожар, имаше много дим. Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да кашлят да  повръщат, да крещят като във филми на ужасите. Успях да избягам, защото взех чука  от  автобуса и счупих стъклото. „Извадих годеницата си и още петима души“, каза Сюлеймани пред Klan TV. 

Медина през сълзи разказва за ужаса, който преживя. Опитвайки се да се спаси, тя чула  виковете на много деца в автобуса. 

- Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че  отворено  стъклото зад главата ми , скочих бързо . Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта. „Чух деца да плачат, имаше много деца“, каза тя. 

Сюлеймани, сръбски гражданин, беше посетен в болницата от сръбския посланик в България Желко Йович след инцидента.