Скандално! Отправиха смъртни заплахи към кмета на Благоевград Илко Стоянов: Ще те взривим, ще те приключа... 

18.11.2022 16:57   25953 прочитаСпоред прокурор от РП думите не могат да се квалифицират като закани, застрашаващи живота и здравето на градоначалника, ако това не са заплахи, тогава какво е ?????. Как да се защитават гражданите ,срещу подобни думи?! 

Заплахи за живота си е получил кметът на Благоевград Илко Стоянов, това съобщи лично градоначалникът на пресконференция днес. Неизвестно за него лице на 17 септември отправило две страховити закани: "Ще те взривим" , а малко по късно последвала и друга:

„Всеки ден те виждам. Ще те приключа някой ден“. "Като всеки нормален гражданин подадох сигнал до Районна прокуратура, постъпих както е редът, заплахите получих в качеството ми на длъжностно лице, каза кметът.

Лицето, отправило заканите е установено, но прокуратурата със заключението си буквално шокирала градоначалника:

"Аз съм юрист и бях много изненадан от становището на прокурора, че отправените думи към мен не могат да се квалифицират като закани, застрашаващи здравето и живота ми“. Ако това не са заплахи ,то какво е, допълни кметът, който след отказа на прокурора от РП е депозирал жалба и в  Окръжна прокуратура.

"Полицията си свърши работата, откриха автора на вербалните заплахи, но защо прокурорът излезе с такова становище, недоумявам.

Коментарът за заплахите кметът направи по повод случилите се в последните дни ужасяващи събития с негови колеги кметове- кметът на Якоруда Нуредин Кафелов бе намерен с огнестрелна рана в главата и заключението бе, че се е самоубил, макар че в града ,който е управлявал хората не вярват на тази версия.

Смятат, че Кафелов е подстрекаван към извършвани на подобно действие, вероятно притискан заради работата му. Разследващите обаче са категорични,че няма доза съмнение,че Кафелов сам е прекъснал живота си. Преди дни с гаечен ключ пък бе пребит кметът на Кирково.
Б. Георгиева