Скандали на областния съвет на БСП пред очите на Корнелия Нинова! 6-общински ръководства напуснаха гневни, заради областния лидер В. Сарандев 

12.05.2021 21:44   21186 прочитаОтново скандали в БСП. 6 общински ръководства напуснаха областния съвет на партията тази вечер, за който специално, за да влезе в ролята на обединител, пристигна Корнелия Нинова. Опитите на Нинова да сплоти структурите се оказаха неуспешни . Ръководствата на Банско, Петрич, Благоевград, Симитли и Кресна напуснаха по средата на областния съвет, обидени от отношението на съпартийците си и Нинова по повод исканата оставка на областния лидер В. Сарандев.

" Не може малцинството да командва мнозинството "казала Нинова и допълнила, че структурата в Петрич има мъртви души. Това вбесило присъстващите от Петрич, които след като репликирали, напуснали областния съвет. В знак на солидарност от съвета си тръгнали и останалите. Неясно защо на областния съвет дори не е поканено ръководството на БСП- Якоруда, откъдето тази вечер не е имало представители.

В крайна сметка да провеждат областен съвет останали Гоце Делчев и Разлог. "Обидени сме, не може да има такова отношение към нас, казаха част от напусналите областния съвет, заради един човек се разпадна цялата областна структура и то пред очите на лидера К. Нинова, коментираха пред Struma. com част от напусналите партийния форум. Припомняме, че за пореден път се иска оставката на В. Сарандев.

Първият път общинските структури на 6-те общини я поискаха след катастрофално слабия резултат на парламентарние избори, тогава Сарандев им отговори, че той би трябвало да поиска техните, защото не са работили по време на кампанията за парламентарните избори. Лоша е диагнозата на червените. Смъртоносна. Структурата в Пиринско се разпада и то в навечерието на нови парламентарни избори.

Самите социалисти прогнозират пълен крах, заради вътрешнопартийните крамоли, които не стихват с месеци. Гоцеделчевци са обсебили властта в БСП в Пиринско, силно толерирани ,заради добрите им изборни резултати и несменяемия и непобедим кмет Владимир Москов. Гоце Делчев се превърна в бастион на червените, чийто основи напоследък започнаха да се рушат, защото остават сами против голяма част от колегите си по места. Очаквайте подробности. 
Петя Иванова