Скандал в Петричко! Цяло село Яворница въстана срещу депутата от ВМРО Ст. Божинов, пуснал сигнал до РДНСК за премахването на канализация! 30 семейства готови за протест 

23.05.2020 12:01   17882 прочита

Стефан Вангелов


Цяло село Яворница настръхна срещу депутата от ВМРО Стоян Божинов. Сигнал на Божинов до РДНСК застраши канализацията в петричкото село, обслужваща цял квартал.

По настояване на съпартиец, депутатът подал сигнал до институциите за премахване на канализацията, която съществува десетилетия и досега не е имало никакъв проблем за ползвателите.

Вчера хората в селото заплашиха с активни протести действия, ако се стигне до затваряне на канализацията, която те са изграждали със собствени средства.

"Недоумявам що за поведение на народен представител е това ,вместо да помага за решаването на проблемите на хората, той ги създава, за да удовлетвори търсенията на негов съпартиец, отлеждащ 3 кошера пчели и решил, че канализацията му пречи, каза пред Struma.com кметът на селото, вече трети мандат, Стоян Вангелов..

"Опитите ми да се свържа и поискам някакво обяснение от депутата се оказаха неуспешни ,той не вдига телефона си, нито пък прояви интерес за какво го търся., допълни Вангелов, според който случаят е прецедент и досега селото никога не е имало проблем, засягащ така сериозно интересите на жителите му." 

"Смятам, че с общинския кмет г-н Бръчков ще решим проблема и няма да допуснем премахване на канализацията, но действията на депутата са крайно възмутителни и хората в селото наистина са настръхнали и няма да допуснат премахването, така както иска народният избраник.

Ако това решение влезе в сила над 20 семейства ще бъдат потърпевши. Според кмета Вангелов подобно нещо е недопустимо в 21 век и ситуацията трябва да бъде разрешена по цивилизован начин, а не от позицията на властимащ. Това, което вече е построено не бива да се разрушава, а трябва да се работи по отстраняването на проблема,. ако има такъв", категоричен е кметът.

Жителите на село Яворница си припомнят пламенните речи и ръкомахания на Божинов по време на предизборната кампания и обещанията, които той е дал пред хората там, а именно да помага на селото. С действията си обаче, депутатът показва обратното. Влязъл веднъж в парламента, макар и случайно, явно е забравил предизборните си ангажименти.

Припомняме, че Стоян Божинов стана депутат от ВМРО, след като Атанас Стоянов бе избран за кмет на Сандански и освободи мястото си за петричанина. Месеци наред депутатът няма извява в парламентарна зала, но пък се отличава със собствен петрички стил и е единственият народен представител, който е представен на страницата на парламента, облечен в черна тениска, на фона на протоколно изтупаните с костюми народни представители.

 В национален мащаб Божинов стана популярен и с това, че бе заснет как бяга и се крие от журналисти из кулоарите на парламента, когато трябваше да обясни ,защо в залата на ОБС Петрич нарича свой колега съветник, "Боклук " и Копеле ", обидни квалификации, потресли обществеността.

Поведението на депутата бе осъдено от всички политически партии. От ръководството на ВМРО тогава обещаха, че ще вземат мерки срещу съпартиеца си, осъждайки думите му. Каква ще бъде позицията им по отношение на село Яворница, ще съобщим след празниците.

В. Иванова