Ситуацията с коронавируса в Благоевград! Интубират мъж в тежко състояние в реанимация на МБАЛ, майката и дъщерята с коронавирус, настанени в инфекциозно отделение са добре 

26.03.2020 14:40   43523 прочитаМъж е в реанимация на МБАЛ Благоевград и в момента го интубират, той е докаран от болницата в Разлог, това съобщиха от благоевградската болница преди минути. Състоянието му е тежко, но все още не се знае дали е усложнение от грип, или коронавирус. Чакат се резултатите от взетите проби.  Майката и дъщерята от разложко село,настанени в Инфекциозно отделение вчера, чийто първи проби показаха зараза с коронавирус, са добре засега. Дъщерята е работила в оптика в столицата,станаха ясни подробностите, което предполага ,че вирусът е донесен от София. Направени са им още изследвания и нови проби, резултатите се очакват.

Синът в семейството, благоевградският фризьор  Данчо, е поставен под карантина, взета му е проба за коронавирус, чийто резултати все още не са готови, казаха  още от МБАЛ Благоевград. От полицията уточниха, че салонът, в който е работил фризьорът , е бил затворен още в началото на епидемията от коронавирус, в първите дни на месец март, но се проверяват всичките контакти на Данчо, на майка му и сестра му .    

Над 200 благоевградчани са под карантина вече, а над 700 са за целия регион. Започва да се усложнява обстановката, затова апелираме : Останете вкъщи! Търсете лекарска помощ при неразположение, информирайте джипито си и следвайте инструкциите. Следим обстановката, в края на деня ще стане ясно има ли нови положителни проби за коронавирус в региона. Очаквайте подробности.  

П. Попов