РЗИ и полиция в действие: Проверяват заведенията в Благоевград за спазване на противоепидемичните мерки 

17.10.2020 19:09   22026 прочитаСлужители на РЗИ-Благоевград, съвместно с полиция тръгнаха на проверки по най-посещаваните заведения в центъра на града, видя struma.com. Действията им са по разпореждане на кмета Румен Томов, който нареди проверките да започнат от 12-и октомври, поради увеличаването на заразените с коронавирус на територията на града.

Съгласно заповедта му, в заведенията се забранява предоставянето и използването на наргилета. Помещенията пък трябва да бъдат редовно проветрявани и дезонфекцирани според специален алгоритъм. Служителите на заведенията трябва да преминат инструктаж за лична хигиена и задължително трябва да използват маски или шлемове.

Те не трябва да допускат лица във видимо недобро здравословно състояние в закритите помещения. Дистанцията между масите пък трябва да е най-малко 1.5м като в заведението не бива да бъде допускано струпване на много хора.

Интересното в кметската заповед е, че тя е издадена на 9-и октомври, но пък нарежданията на градоначалника са в сила от 1-и октомври, когато едва ли някой е предполагал за съществуването ѝ.
Проверки вече се извършват, ще съобщим дали има констатирани нарушения, очаквайте подробности.

П. Пенева