Разследват: Има ли връзка кражбата на над 200 бона от дома на благоевградския търговец на дрехи с кражбата на 700 000 лв. от дупнишки бизнесмен? 

27.10.2021 09:33   15869 прочитаИма ли връзка кражбата на над 200 бона от апартамента на благоевградския търговец на дрехи, с кражбата на над 500 000 лева от дупнишкия бизнесмен Ивайло Павлов, който се занимава със същата дейност. , това проверяват в момента криминалистите от Благоевград и колегите им от столицата, дошли на помощ за разкриването на тежкото криминално престъпление, за което подробно Strumа. com съобщи вчера.

Връзката между двата случая е съвпадението, че едно от лицата ,   заподозрени  за кражбата в Дупница е много близък съсед на обрания благоевградски бизнесмен.,разбра Struma.com. Дупнишките полицаи, съвместно с криминалистите от Благоевград правиха претърсване и обиски в апартамента на заподозрения, но не откриха нищо, което да го свързва в обира в дома на Ивайло Павлов и разследването и търсенето на извършителите продължава.

Трудно за разкриване престъпление, тъй като изглежда, че крадците са изключително опитни. СОТ-ът е бил заглушен, за да могат спокойно да проникнат в апартамента на благоевградчанина. Парите, както вече съобщихме, са били в стенна каса, монтирана в шкаф в гардероб и надхвърлят 200 000 лева. Слуховете ,че бизнесменът имал дългове, заради които са го ограбили са несъстоятелни, коментираха полицаи, както и разни версии,отричащи кражбата. 

П. Попов