Ранени ангели! Да помогнем на един малък мъж от Благоевград да се справи с тежка болест. Да изпратим мама при него, докато се лекува.. 

05.06.2021 21:25   11956 прочитаТози малък мъж е Ясен Начев от Благоевград. Той  е на 2 години и страда  от рак на меките тъкани (алвеоларен рабдомиосарком) с тумор в лявата орбита.Коварната дигноза се стоварва върху детето и семейството му   през лятото на 2020 г., когато след прегледи заради безобиден удар в шкафа вкъщи лекарите откриват тумор с неблагоприятна хистология. 

След всички проведени изследвания и консултации е одобрен от НЗОК за органосъхраняващо лечение в чужбина. Преди по-малко от две седмици семейството му получава формуляра и научава, че спешно трябва да тръгне за Франция. Там в Институт Кюри ще се провежда лечението на Ясен. 

В период от 3 месеца на детето ще се прилага химиотерапия и протон терапия. Надеждата е, че окото може да бъде запазено. Заедно с него преди седмица за Париж заминава и майка му. 

НЗОК покрива разходите за лечение и транспорт до Франция, както и престоя в хотела, докато Ясен и майка му не са в болницата. Останалите разходи покрай 3-месечния престой в чужда страна остават за семейството. А те включват: хотел, който трябва да остане запазен, докато семейството е в болницата, храна, консумативи, вътрешен транспорт (например едно от изледванията на Ясен не е в Париж и се налага пътуване, което семейството му трябва да заплати), лекарства и др. 

Семейството на Ясен има средства само за първите няколко дни. След това Ясен и майка му остават без никакви пари за престоя си във Франция. Затова фондация Майко Мила реши да открие специална набирателна сметка, на която да се събират средства за подкрепа на Ясен и майка му, докато той се лекува. 

Сметката е отворена само за случая на Ясен и ще бъде закрита веднага щом се съберат средствата. 

Необходимата сума по предварителни сметки на семейството е около 12 600 лв. 

Ето това е банковата сметка: 
IBAN: BG81FINV91501017545255 
основание: за Ясен Начев 
Титуляр: Фондация Майко Мила 

Благодарим от сърце на всички, които ще помогнат на Ясен и семейството му.

Struma.com се присъединява към каузата "Да помонем на Ясен и семейството му" и апелира към многобройните си читатели за помощ. Да протегнем ръка и помогнем на едно ранено ангелче. Да върнем усмивката на лицето на неговите родители и им дадем шанс да се радват на първата си рожба.  

Ясен може да бъде освободен от незаслуженото  бреме, легнало върху плещите на едно крехко и беззащитно момченце,с наша помощ . Всички заедно можем да направим чудото за Ясен.

Мили хора, нека  помогнем на Ясен и семейството му. На едно дете да оздравее и една майчица да бъде до детето си, когато то се буди нощем, след тежки  процедури.  Нека не оставяме малкия Ясен сам в страданието си.  Знаем, че имате големи сърца, пълни с обич и състрадание, а Ясен има нужда от това . Обич ,състрадание и надежда!. Да помогнем на Ясен и неговото семейство да бъдат заедно в  тези тежки дни. .....

Петя Колева