Първо в Struma. com! Прокуратурата започва разследване на кмета Р. Томов и заместниците му след сигнал за злоупотреби с дезинфекционни препарати по време на Ковид пандемията   

20.01.2021 13:32   15516 прочита 
Започна спешно разследване на кмета на Благоевград Румен Томов и заместниците му за злоупотреба с дезинфектанти и препарати по време на Ковид пандемията, сигнал е подаден в прокуратурата, която разпореди спешна полицейска проверка на случая, разбра ексклузивно и първо Struma. com..

Припомняме, че кметът на областния град се оплакваше непрекъснато, че не получава помощ от държавата за дезинфектанти в разгара на пандемията. Благоевград бе сред градовете, в които се извършваше най-слабата дезинфекция и ние многократно сме писали за това. Какво съдържа сигналът до прокуратурата и какво се е случвало с препаратите за дезинфекция предстои да разберем, след приключване на спешната проверка . 

Това не е първият сигнал срещу кмета Румен Томов, той е в прокуратурата и по казуса с депото и прекъснатия  договор с оператора с незаконна кметска заповед, заради която общината се набута с дългове  от над 2 млн. лв. Но ако се докаже злоупотребата с препарати, в момент, в който наши съграждани умираха от Ковид 19 и Благоевград бе на челните  места по броя на заразените, то това вече не е престъпление, това е мародерство. Очакваме с интерес, какво ще докаже проверката. Започват разпити на екипа Томов.   
Петя Петрова