Протокол за тях е сложно понятие! И пред паметника на Гоце Делчев благоевградските общинари пак се изложиха! 

04.05.2021 15:30   24644 прочитаГражданинът Р. Томов поднесе цветя след врид кмета Я. Попвасилев и пререди народния представител Илко Стоянов, газейки публичните правила 

Протоколът при провеждането на масови мероприятия е непонятен за благоевградските общинари от екипа на кмета с прекратени правомощия Румен Томов. Това показаха културтрегерите от общинска администрация и днес при поднасянето на цветя пред паметника на Гоце Делчев, послучай 118 -тата годишнина от смъртта му.

Водени от безумната идея да натрапват присъствието на отсвирения досегашен управник Томов, cчитайки че му правят пиар, общинарите го подредиха редом с кметската управа,без значение, че гражданинът Румен Томов няма място там, погазвайки протокола, съгласно който единственият народен представител от областния център Илко Стоянов от ИТН  би трябвало да е на първа линия и да поднесе цветя веднага след областния управител.

Вместо това, извън всякакъв протокол, след врид кмета Ясен Попвасилев, гражданинът Румен Томов  положи букета си, с което провокира шушукания в присъстващите, които се чудеха и маеха, какво още прави този човек на подобни мероприятия. Ако е буден гражданин, който иска да се преклони пред паметта на Гоце Делчев би трябвало да изчака реда си и чак като минат  официалните лица   да поднесе цветя.

Истината е, че екипът на Томов   криво разбира и пиара и протокола. В общинската им страница събитието бе описано и ние го публикувахме по- рано днес, така както са го написали. В текста са изредени присътвалите официални лица, след което   са записали, че на събититето са  присъствали и "Народни представители".

Явно е, че хорицата не знаят, че Благоевград има само един народен представител  и това е Илко Стоянов от партията на Слави Трифонов. Грешни общинарски  ходове, които със сигурност не помагат на техния фаворит в бъдещите местни избори Румен Томов. Водят го навсякъде, за да не го забрави народът  до изборите, без да си дават сметка, че кметът им Румен Томов е Незабравим...!  

И ще остане незабравим  в историята на града  като най-кратко управлявалия кмет, по чието време Благоевград плащаше боклук по- скъп от злато, областният център потъна в дългове, по чието време бе разрешено да се строи в м. Бачиново. Томов ще остане незабравим и заради множеството загубени общински дела, оспорени конкурси, уволнения и назначения тип "предизборни ангажименти ", множеството улични дупки, скучния, сив и безжизнен град, в който превърнаха областия център.

Незабравим ще е и с култовите си реплики и редовните си пресконференции, посветени на предшественика му. Незабравим ще е Томов! Народът никога няма да забрави годината на управлението му...! Със сигурност. Така, че спокойно общинари, спрете с тия панаири..... , ставате за резил ...  

П. Костадинов