Прокуратура и полиция проверяват: Как са похарчени над 200 000 лв. от екипа "Томов" за дезинфекционни препарати, маски и консумативи в Ковид пандемията?! 

21.01.2021 15:18   7616 прочитаКак и за какво в община Благоевград са похарчени над 200 000 лева за консумативи, дезинфекционни препарати и маски за кратък период от време в разгара на пандемията от Ковид 19, това проверява прокуратурата, която вчера разпореди спешна проверка на полицията.

За това Struma. com съобщи преди всички. Обект на проверка освен фактурите, начина на фактуриране на разходите и всички плащания, ще се подложи на щателна проверка и фирмата, от която са купувани дезинфектантите и консумативите, поради възникнало съмнение за връзка на фирмата с някой от управленския екип на Румен Томов. Ще се проверяват и цените, на които са доставяни в община Благоевград консумативите и дезинфектантите.

Има ли злоупотреба от страна на Томов и екипа му?! това спешно трябва да установи прокурорската проверка. Обект на прокурорска проверка е и изразходването на над 2 млн. лв за боклука на Благоевград, возен до Костинброд, вместо в новото депо в с. Бучино, което стоя неизползваемо, заради незаконната заповед на кмета Томов, с която прекрати договора за депото. 

П. Попов