Прогноза на Struma.com потвърдена! Окончателно! ГЕРБ регистрират безпрецедентната си листа! За първи път Благоевград не е втори след водача! 

11.10.2021 09:39   25200 прочитаОбластният координатор на ПП ГЕРБ Андрей Новаков и кандидат -депутати ще регистрират днес листата си за 47-ото Народно събрание. За първи път областният център Благоевград е изтласкан назад в подредбата и мястото е отредено за общинския съветник Кирил Илиев. Първите 5 места са както следва: Росен Желязов-водач.

Второ място -Банско и Александър Мацурев. Трето място за Петрич и К. Стойков, 4-то за Сандански и Стоян Стоев и пето за д-р Ил. Тончев от Разлог. 22-ри традиционно е Стефан Апостолов от Симитли.

Подредбата struma. com съобщи преди дни, когато стана ясно, че предложената за второто място инж. Росица Димитрова е отпаднала, с решение на Изпълнителната комисия на партията, и на мятото и е поставен Мацурев, който не успя да се класира за 46-тото НС.

Залогът пред него е голям. Ще  успее ли да донесе на ГЕРБ гласовете, които традиционно носеше Благоевград, така че размяната да не повлияе негативно на изборния резултат ?!. Липсата на кандидат-депутат от Благоевград на челните места в липсата предполага вяла работа на благоевградките гербери по време на изборната кампания, което може да повлияе на крайния резултат за ГЕРБ.  За депуат от областния център ще се бори съветникът Кирил Илиев ,изтласкан на задните места в листата . Песимисти прогнозират, че с така подредената листа област Благоевград ще има не повече от 3-ма депутати.

Основната битка ще е между Банско, Петрич и Сандански. Апостолов от Симитли е сигурен депутат, както и водачът Росен Желязков. Банско, Петрич и Сандански ще се борят за третия мандат., коменират от активисти от партията. Все пак изборите предстотят така че е рано да се правят каквито и да било прогнози.

Днес листата си регистрират и "Има такъв народ", водачът Виктория Василева и кандидати за депутати ще внесат исканата документация . Вече се регистрираха ДПС с водач Делян Пеевски ,който може да обърка матемтиката на всички политически партии ,най-вече на ГЕРБ ,тъй като голяма част от поддръжниците им в ромските махали в областта  този път ще отидат при ДПС . Нищо чудно с Пеевски начело, ДПС да реализира най-добър изборен резултат в областта. 
Петя Колева