Президентът Румен Радев излезе с първи думи след победата: Това е победа на разума, на нашето желание за законност и сигурност 

21.11.2021 20:52   8523 прочита

сн. Блиц


Румен Радев излезе с първи думи след победата на президентските избори. 

Той заяви: 

"Благодаря на всеки един от вас, който излезе да защити гласа си за България. Благодаря на хората от комисиите, служителите на реда и тези, които работеха без да спират. 

Демокрацията функционира благодарение на вас. Поздравявам проф. Герджиков и всички други кандидати, затова че дадоха идеите и приноса си. 

Благодаря от сърце на всички, които гласуваха и подкрепиха кандидатурата ни с г-жа Йотова. 

Благодаря на ИК и партиите, които ни подкрепиха и с които споделяме общи идеи и цели за бъдещето на България. 

Това бе безпрецедентен месец. Двата вида избори ясно откроиха желанието за промяна, скъсването с корупцията и беззаконието, премахването на мафията от властта. Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще се върнат към познатото старо, не се случиха. Не се връща статуквото на бял кон, въпреки инсинуациите, които ни заливаха и отблъсваха хората от изборите. 

България не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение". 


Новият парламент няма право на грешка, защото хората няма да простят да няма управление и това ще бъде самоубийство, ако тръгнат срещу волята на народа. Трябва да има отчетливо мнозинство за реформа в съдебната система и да осигури нуждаещите се и да не допусне икономическа криза, каза още Радев, сякаш не той и хората му я създадоха и сега прехвърлят отговорността на партиите. 

"Нашият лозунг остава нашето кредо и в бъдеще. Това е победа на разума и да взаимното ни доверие. Това е победа на нашето желание за законност и сигурност. България излиза от застоя на пътя на развитието и свободата. Оптимист съм", каза още Радев.