Празник на празниците! Христос Воскресе! 

01.05.2021 23:59   9156 прочитаУважаеми читатели на Struma. com, Христос Воскресе! Великден е!

Днес е празник на празниците за християнския свят. Денят, в който Христос  възкръсва от мъртвите, след като е разпънат на кръста и погребан.  Тържествен звън на черковните камбани възвести денят, в който  духовното побеждава тленното.

Стотици християни присъстваха на  тържественото богослужение във всички черкви в Пиринско, за да чуят думите  на свещениците, обявяването на  Възкресението Христово  и призива им за доброта и благоденствие. "Христос Воскресе", "Воистина воскресе ", така  ще се поздравяваме в следващите 40 дни.

Божественият кръст над Благоевград светна в разни светлини, за да озари пътят ни към по-добро и по-щастливи бъднини. Феерията от неговите светлини придава неповторима тържественост и мистичност на тази нощ. Реки от хора се стичат по улиците и всеки от тях пази в  ръцете си свещичка с благодатния огън, който да занесе в дома си.

Скъпи  читатели,

Нека божественият огън да озари домовете и  душите Ви, да разпали искрата на вярата и надеждата, да благослови семействата Ви и донесе мир и светлина. Нека чудесата съпътстват дните ви. Бъдете Благословени!

Христос Воскресе!