Потресаващо изявление на адвоката на майката-детеубийца: Тази жена е била подложена на унищожителен физически и психически тормоз от страна на бащата Г. Трайков и неговото семейство! 

21.11.2020 17:46   36358 прочитаДнес,   съдът е одобрил искане на Окръжна прокуратура –  Благоевград за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“  на Кристина. Дунчева от Сандански,  привлечена към наказателна  отговорност за тежко  престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена  жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. 

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното  обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се  направи обосновано предположение за авторството на деянието.

Налице е  реална опасност Кристина   да извърши престъпление, което налага да й бъде  наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под  стража“.

Съдия Красимир Аршинков, заяви , че с оглед на събраните доказателства за извършено тежко умишлено престъпление  обвиняемата трябва да остане за постоянно в ареста. 

Разследването на престъплението продължава. Очакват се заключения от  назначените експертизи. 

Според адвокатът на Кристина, тя  не е признала, че е извършила  престъпното деяние, а само е изразила съжаление. Адвокатът на  обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните й проблеми, които  се задълбочили през последните години.

Кристина Дунчева е била  подлагана на голям тормоз и физическо малтретиране от страна на  съпруга си Георги Трайков, той дори я притискал да сключат  споразумение за родителските права, искал е те да бъдат отсъдени на  майката, но семейството да остане да живее заедно.  

Кристина е била  разкарвана с джипа на съпруга си Георги в присъствието на местен  адвокат и притискана да подпише документа за  споразумение. Адвокатът на обвиняемата  заяви също, че тя му разказвала, че е била сексуално насилвана и системно пребивана. 

Бащата  Георги се държал изключително лошо с нея и с децата,  едното от които получавало тикове, щом той повиши тон. Цялото  семейство на Георги малтретирали Кристина, обръщението към нея било  "Гюбре".

"Сестрата на Георги е любовница на полицейски началник,  затова хора ме  съветваха да изнесем делото от Сандански и да се гледа в София. Кристина е водена  е на психиатър, който заявил, че няма психично  заболяване, а става  въпрос за силно депресиран,   изтормозен и уплашен  човек.

Кристина бе  уплашена за децата си, манипулирали са я, за да и ги вземат,. В исковата молба на Георги за правата над децата се прави внушения че не е майка и няма родителски капацитети че не може да си гледа децата, а той може и  затова иска да и бъдат отнети.

В същото време не и дава да напуска дома и да води дела, а да подписва споразумения каквито и бъдат продиктувани. Аз и вярвам, каза адвокатът.

Той я описа като добронамерена и лъчезарна   преди да заживее с Георги. Децата били бити от Георги, малтретирани с "легни стани", "легни стани" с цел възпитание. Това  стана ясно от изявлението на защитника и Маньо Алексиев, който разказа  потресаващи неща за отношенията  между Георги и Кристина. Той  е  категоричен - Аз и вярвам..!

Вярва, че тя не може да извърши подобно  престъпление....  Братът на Кристина се завърнал от Австрия след като разбрал за  трагедията. Той разказа, че сестра му е имала постоянен контакт с него  и адвокат си, търсила е помощ, в отношенията с Георги, искала да се  спаси от него и семейството му, но да си вземе децата... 

В съдебната зала Кристина Дунчева помоли съда за снизхождение. 

Припомняме, че в четвъртък около 17, 30 ч горският служител Георги  Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала  двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка  Ивон. . При огледа,направен от полицията  са иззети два ножа и сатър. 

Разпитите продължили цяла нощ ,  участвали и  психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна,  говорела несвързано.  Накрая признала  за ужасното престъпление и  казала  : “Искаха да ми вземат децата. Нека  сега да ми ги вземат! ” 

Тази сутрин в Сандански погребаха Ивон и Васил, на 3 и 5 години..