Полиция влезе в детска градина "Мечо Пух" в Добринище! Сага, продължаваща с години! Учителка подложена на унищожителен психотормоз 

10.09.2021 11:06   38500 прочита

сн. асоциативна


Полиция влезе рано днес в детска градина"Мечо Пух" в Добринище, разбра Struma. com. Ченгетата бяха извикани от директорката Иванка Бонкина, която съобщила, че уволнена учителка нахълтва в детското заведение, без да има право. Скандалната ситуация се разиграла в началото на работния ден.

Дългогодишната учителка Пирина Хаджиева, била блъскана и гонена от персонала, без да знае защо и без да има връчена заповед за уволнение. "Видях заповедта за уволнение, но не съм подписала нищо, погледнах я прилоша ми вчера и се прибрах, започва разказа си Хаджиева.

Днес сутринта дойдох на работа, посрещнаха ме враждебно, лелката  не ми позволи да вляза, започна да ме блъска навън, аз обаче успях да вляза, с искане да попитам директорката какво се случва, как ме е уволнила, като аз заповед не съм разписвала и т. н. След случилото се г-жа Бонкина извикала полиция и заедно с полицаите  влязохме в кабинета и. Видях заповедта разписана от двама свидетели от персонала, но не и от мен. Полицаите разбраха какъв е проблемът и си тръгнаха.

Преди дни Бонкина отново направи опит да ме изхвърли от детската градина като ме блъскаше и буташе навън пред децата. Тормозът продължава с години. Тази жена не се спря пред нищо. Не спазва колективния трудов договор, отказва да ми изплати дължимо възнаграждение ,присъдено от съда за клас квалификация и лично ме преследва от близо 4 години, за да назначи на мое място неин човек.

Аз съм секретар на КТ "Подкрепа " и съм защитена. Директорката размахва анонимни жалби срещу мен, написани уж от родители, в които се твърди, че съм нервна на работното си място, което не е вярно. Много заповеди за наказание е издавала срещу мен госпожата, но всички те са падали в съда. 6 дела и 6-те съм спечелила, защото няма никакво основание за това преследване, освен нейните лични отношения и цели.

Върша си работата съвестно, не съм допуснала каквото и да е било нарушение, но директорката си е решила, че трябва да ме уволни и това е, казва Хаджиева. Преди време е имало среща в със синдикатите, шефът на РУО Златанов при общинския кмет Иван Кадев и от синдикатите са предложили на Кадев тази директорка да бъде уволнена, защото създава крамоли и разстройва атмосферата в детската градина.  

За случващото се  попитахме общинския кмет Иван Кадев и ето какво заяви той : Запознат съм с проблема в тази детска градина. Предстои да се обсъжда напрежението, защото вече излиза извън контрол. Сега съм в отпуска, щом се върна ще взема спешни мерки, каза Кадев.  

Според хора в Добринище, директорка Бонкина си върши работата съвестно, въвела ред, който не се харесва на мнозина, затова е и тази атака. Тези хора обаче работят с деца и не е нормално да се съдят за всичко, да се карат и блъскат като хамали, са част от коментарите.

Ще следим случая. Ще потърсим за коментар и началника на РУО Ивайло Златанов. Но да се решават проблеми с полиция, в заведение, където се възпитават деца не е нормално. Така, че мерки трябва да се вземат и обстановката в детската градина спешно да бъде укротена.

Подобни отношения са вредни за децата, а и родителите протестират срещу това любимите им същества да се отглеждат в подобна обстановка, очаквайте подробности.   

Петя Колева