Покана за дуел! ОБС шефът Ан. Тодоров "хвърли ръкавица " и попиля градоначалника: В Благоевград кмет е "столът на кмета", този човек не може да се опомни, не знае къде се намира /ВИДЕО/ 

30.07.2020 13:40   17987 прочитаСтига са се крили зад Общинския съвет! Похарчиха се хиляди левове за джаз фестивал, на който не дойдоха хора, есента в условията на извънредно положение готвят нов за едни 400 000 лева, отменете спешно големия фестивал "Милениум ", 170 000 лева заложени в бюджета за зоопарка така стоят, никакви ремонти, а чакат някои да им направи клетка за 5 000 лева и срещу какво?!

Бачиново и кварталите потънали в трева, бълхи и кърлежи, улиците с дупки навсякъде -нищо не се прави .Такова чудо никога не е било...

"Бях на среща в един от кварталите и там хората ме питат, кой е кметът на Благоевград?! Няма кмет в Благоевград, докато отговоря на въпроса, един човек от залата се обажда и вика " Е, как да няма, има. Кмет е столът на кмета.

Този човек,  не може да се опомни къде се намира. Той не може да говори, да даде заповед. Той не може да седне, да обясни и да каже къде са проблемите, да работим заедно. “, така охарактеризира актуалната обстановка в управлението на община Благоевград, председателят на ОБС Благоевград Андон Тодоров, който свика днес редовната си пресконференция, преди предстоящата  сесия. Явно, добре подготвен за изявата си пред журналисти, в продължение на над 50 минути, Тодоров не спря да говори, описвайки детайлно случващото се в Благоевград, и критикувайки остро работата на общинска администрация, ръководена от Румен Томов.

" И аз не знам кой е кметът Томов ли е, Попвасилев ли е, знам само, че в Благоевград нищо не се случва. Работа" 0", продължи председателят. Стига са се крили зад общински съвет, когато не им отърва общински съвет така бил решил, крайно време е да се разбере, че общинските съветници си вършат работата, за която са избрани. Общински съвет работи добре. Имаме само 3 върнати решения, което е атестация за нашата работа Но погледнете къде е Благоевград.

Погледнете зелените зони -изсъхнали ,змии, кърлежи, бълхи по неокосените треви на парк Бачиново, дупки навсякъде по улиците на областния град, работа никаква, а някои другари ходят по срещички, снимат се пред камери и си правят пиарче , за да се готвят  за избори., каза председателят и заяви.

" В условията на извънредно положение, за да похарчим едни пари се провежда джаз фестивал, на който хора няма, музикантите добре свириха, обаче благоевградчани не дойдоха да ги гледат, сега се готви нов фестивал за 400 000 лева, според мен той трябва да се отмени спешно, а парите да бъдат използвани за други полезни за хората неща.

Не видяхте ли какво се случи в зоопарка. Има заделени 170 000 лева за зоопарка и няма до момента процедура за започване на ремонти, лятото се правят такива, в същото време една известна фирма щяла да разшири клетката, по мои данни това ще струва около 5 000 лева. И срещу какво е този жест на тази фирма, дали пък няма да я видим в някоя обществена поръчка, но ще следя тези неща.

Нали видяхте в ефира, някой попита кмета знае ли ,че е починал бизона, отговорът беше "Четох някъде ". Чел бил някъде ,човекът, който отговаря за зоопарка, тъй като е общински.

После около лъвчетата се разтича пред камерите, та дори се снима как прегръща новородените лъвчета, е какво е това, работа или пиар? ,попита ОБС председателят Тодоров, според който кметът Румен Томов е влошил отношенията си с него заради това, че е свикал сесия, на която е избран временен кмет "Ето подготвен съм, погледнете протокола от заседанието, единодушно всички съветници са гласували за временен кмет, аз какво съм направил, спазил съм закона, така че подобни упреци не приемам. Заложени 150 000 лева за Пирин, все още не са дадени, не искам да говоря за инвестиции, защото ще стане лошо този път, засягам само теми, които интересуват обществото и са социални, важни за хората.

Виждайки как нищо не се случва, заявявам най-отговорно, общински съвет ще вземе работата в града в свои ръце, ние сме хората, избрани за това, допълни Тодоров, визирайки трудната комуникация с управленския екип на общината.

"Според вас некадърно ли е това управление, питам справя ли се това ръководство. Не, този път, аз го заявявам Общински съвет няма да е изкупителната жертва на който и да е кмет, ние ще застанем, ще работим за града, както сме го правили и няма да позволим някой да се крие зад нас, нещата трябва да се казват с истинските имена, защото така е редно и всички трябва да знаят кой си върши работата и кой не, каза на финала Тодоров, защитавайки остро работата на общински съвет

Благоевград, който не е спрял да взема решения в полза на гражданите, дори и по време на тежката пандемия.

Какво още каза Тодоров вижте във видеото. Хвърли ръкавицата Андон Тодоров, дуелът вече започна, очакваме как ще отговори на нападките градоначалникът Румен Томов. Община Благоевград продължава да е арена на ожесточени сблъсъци по време на новото общинско ръководство. Очаквайте подробности.