Парад на младостта! Зрелостници окупираха паркинга на ЮЗУ "Н. Рилски", най-атрактивните пристигнаха с влекач 

24.05.2020 18:31   21935 прочитаЗаради пандемията от коронавирус тази година баловете на дванадесетокласниците са забранени. Това обаче не попречи на абитуриентите в Благоевград да намерят начини да отбележат завършването си. При засилено полицейско присъствие, на паркинга на ЮЗУ "Неофит Рилски" се събират зрелостниците от випуск 2020.

Младежите са се организирали в социалните мрежи и въпреки извънредните мерки, които са в сила заради Ковид  -19, те са решени, че трябва да направят завършването си незабравимо. Въпреки обявената епидемична обстановка и забраните, улиците на Благоевград и тази година няма да останат тихи. Виковете на екзалтирани абитуриенти и клаксоните на автомобилите им огласят района на университета в областния център.

Емоцията около завършването обаче не може да бъде скрита зад маска, затова младежите са ги захвърлили и днес се веселят без да спазват ограничения. Дванадесетокласниците тази година не залагат на лукса и блясъка за най-важния си ден, единственото, по което се познават са окичените с балони коли.

Най-изобретателните купонджии бяха заложили на влекач, също украсен с балони, с който преминаха по ул. "Славянска", за да се присъединят към своите съученици.

На място има над 10 униформени, които следят за спазване на реда, а колоната от автомобили е от университета, чак до светофара при второ студентско общежитие. Припомняме, че на зрелостниците тази година беше все пак беше разрешено да организират изпращане в дворовете на училищата си при спазване на дистанция.

П. Пенева