Опитите за провокации не успяха! Директорът на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Д. Дойчинов на място! Обстановката овладяна 

15.05.2021 13:13   39585 прочитаНад 200 жандрамеристи пристигнаха заедно с комисар Дойчинов! До размирици не се стигна, напрежението между роми и българи падна

Овладяна е напрегнатата обстановка в Разлог . На място пристигна с около 200 жандармеристи, директорът на ОД на МВР Благоевград, комисар Дойчин Дойчинов, който струпа много сили в Разлог с цел избягване на каквото и да е напрежение и сблъсъци.

Полицаи и жандармеристи бяха навсякъде в града, - пред съдебната палата ,където се провеждаше протеста ,на входа и изхода на ромската махала ,така че да не се допускат никакви допирни точки между враждуващите страни. От вчера се създава организация за провеждане на протестни действия и вече цяло денонощие полицията е на крак .
 

Разлог никога не е бил център на подобно напрежение между българи и роми . Тази сутрин ,след като 5-имата задържани за масовия бой в местно заведение влязоха в съда, разложани проведоха мирен протест пред съдебната палата ,за да изразят недоволството си от поведението на арестуваните роми, и в защита на нападнатите клиенти в заведението,където се развихри боят. 

Явиха се обаче провокатори ,които направиха опит за разпалване на напрежение След пристигането на Дойчинов, масираното присъствие на жандармерия и полицаи от почти всички полицейски управляния в областта, ситуацията бе овладяна.

Петя Иванова