Операция "Антидрога" в Гоце Делчев! Щурмуваха офиси на "Анди ауто", с управител Д. Диамандиев, откриха голямо количество сух канабис 

17.06.2022 08:42   29726 прочитаИзненадваща акция на полицията в Гоце Делчев и криминалисти от Благоевград в офиси на фирма "Анди ауто",на ул. "Местност Мочура" в Гоце Делчев, с управител известният като част от прословутата група на "тотаджиите" в града, Димитър Диамандиев.,научи Struma.com.

В условията на неотложност е провесена полицейска операция "Антидрога " вчера, при която  в офиса на фирмата на втория етаж е намерен сак пълен с пакети със сух канабис,приготвен за продажба. Откритото количество е около  килограм и половина. 

При акцията е задържан фермер от Гърмен, с прякор Чумата. Диамандиев е сред емблематичните имена на гоцеделчевския ъндърграунд. През годините заедно с още 2-ма свои съграждани бяха направили група за залагания и "черно тото" от което печелеха хиляди евро. След множество акции на полицията групата бе разбита и участниците в нея осъдени.

Диамандиев бе арестуван преди години за трафик на наркотици от Домениканската република към България. Той е бил организатор на канала, в който участвали мулета от града, както и други криминалнопроявени, които получиха общо 30 години затвор за действията си. 4 години бе присъдата на Диамандиев.

Нищо не се казва за него след вчерашната операция на полицията. Дали този път Диамандиев, който е управител на фирмата, има нещо общо с открития в офисите канабис, или е на арестувания фермер, полицията ще уточнява. Случаят е докладван на прокуратурата. 

Петя Колева