Опасно ! Затварят гинекология на МБАЛ, бременна пациентка от Долно Осеново се оказа положителна за Ковид 19 

30.07.2020 17:22   16380 прочитаКовид 19 и в гинекология на МБАЛ Благоевград. Пациентка, която постъпила в отделението за задържане от село Д. Осеново, където има огнище на заразата е показала положителен резултат за коронавирус.,научи struma.com 

Незабавно останалите пациенти са изолирани, а отделението се затваря за дезинфекция, след което работата ще продължи, казаха от здравното заведение. Пациентката с Ковид 19 е изписана и изпратена с линейка под карантина в дома си, в село Долно Осеново.

В момента работи Родилно отделение, което един етаж над гинекология, и където тези дни се родиха 19 бебета . Още снощи са предприети всички мерки за запазване здравето на майките и бебета им.  Щателна   дезинфекция на гинекология се прави днес ,  персоналът се изследва за вируса .

Припомняме ,че след селска сватба в Долно Осеново бяха регистрирани няколко случая на Ковид 19 ,2-ма души издъхнаха в болница .70 годишна жена и 51 годишен мъж . Гинекология е поредното затворено за дезинфекция отделение в МБАЛ Благоевград .Два пъти затваряха вътрешно отделение ,затваряха неврология ,заради пациенти с Ковид 19. В момента вътрешно е приспособено за лечение на коронаносители ,както и инфекциозно ,а УНГ е превърнато във вътрешно отделение .

Броят на заразените в Благоевград расте, ежедневно има случая ,които постъпват в болница ,лекари и персонал не достигат и решение ,ако продължава така в областния град няма .Пълно е и отделението в тубдиспансера ,където бяха сложени 13 легла за лечение на болните . Общинска управа мълчи по мерките ,които ще се вземат ,ако заразата продължава да пълзи страховито. Ситуацията е повече от тревожна. 

П. Попов