Опасни улици в Сандански! Тежък инцидент! Моторист без книжка, падна от возилото си, машината продължи на самоход, блъсна и рани 59 г. жена и две деца на тротоара 

22.05.2023 11:29   25221 прочита 

Страшен инцидент в Сандански, предизвика 27 годишен моторист без книжка. Неопитният водач, който както се оказва е пил,  изтървал управлението на голямата машина, паднал от нея и тя продължила на самоход, блъскайки се първо в дърво, а след това  удря безконтролно жена и две деца на тротоара на оживена улица.

Ето какво съобщиват от полицията за тежкия инцидент: Около 17:30 часа на ул. „Полковник Дрангов“ в гр. Сандански, 27-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Кавазаки“, който не е регистриран по надлежния ред е загубил контрол и е паднал от него. Мотоциклетът е продължил движението си, като е излязъл в ляво от пътното платно, ударил се е в дърво на тротоара и е блъснал, стоящите на тротоара 59- годишна жена и две деца на 6 и 4 години.

В резултат на инцидента, жената е получила фрактура на глезена, 6-годишното момиче – контузия на предмишницата и глезена, а 4-годишното момиче е със съмнение за комоцио. След извършен медицински преглед те са освободени за домашно лечение. На водача на мотоциклета е направена проба с техническо средство, която е отчела наличие на 0, 71 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.