Окончателно! ВАС секна мераците на "Универсал Строй Консулт" за строителство в парк Бачиново! Решението на ОБС за мораториум е законосъобразно! 

15.10.2020 16:33   11204 прочитаВАС секна мераците на благоевградската фирма "Универсал Строй Консулт" с управител Георги Ганджов за строителство в района на тенис кортовете в парк "Бачиново " Със свое определение от днес върховните магистрати потвръждават определението на Административния съд, с което бе отхвърлена като незаконосъобразна жалбата на Ганджов, оспорил решението на общинския съвет за мораториум върху строителството в парка.

Решението на ВАС не подлежи на обжалване и е категоричен "прът" в инвестиционните намерения на фирма "Универсал Строй Консулт". Така решението на местния общински съвет, ръководен от Андон Тодоров, който бранеше парка от застрояване като лична кауза и сезираше институциите за наложения мораториум и забрана за строителство, остава в сила. ОБС председателят сезира незабавно РИОСВ за спиране на процедурата, представяйки копие от определението на ВАС.

ВАС смята, че с взетото решение Общинският съвет упражнява правомощията си, затова съдът потвърждава недопустимост на жалбата на Ганджов и я отхвърля, тъй като е подадена "срещу неподлежащ на обжалване индивидуален административен акт". Определението на ВАС не подлежи на обжалване. 
Припомняме, че след години "забрава "Универсал Строй Консулт се върна в Благоевград и поднови спряното от екскметa Ат. Камбитов инвестиционно намерение за строителство в парк Бачиново.

8 години не успяха да прокарат намерението си, но по времето на сегашния кмет Румен Томов го възстановиха и започнаха да изпращат молби до институциите за становища, очаквайки строително разрешение от общината. Оттук нататък кметът Томов е длъжен да започне да изпълнява решението на общинския съвет, а РИОСВ да спре намеренията на Ганджов, тъй като въпросното дело не може да служи повече за оправдание.