Огнище на Ковид 19 в Симитли! 24 човека от дома за дементно болни с коронавирус! 8 от персонала и 16 потребители под карантина! 

19.11.2020 09:36   13297 прочитаОгнище на Ковид 19 в Симитли показаха направените проби в домa от семеен тип за настаняване на хора с психични проблеми и деменция. При направените тестове се оказа, че 8 от персонала са положителни за вируса, както и 16 потребители.,научи struma.com. Численият състав на дома е 52 -ма човека. Незабавно РЗИ са извършили необходимата дезинфекция, потребителите са карантинирани и изолирани в отделни стаи, персоналът е под карантинa.

Здравните инспектори са изпратили сигнална записка до областния управител Бисер Михайлов и кмета на Симитли Апостол Апостолов за изпълнение на направени предписания и намиране спешно на резервен персонал за дома. 210 са новите случаи на Ковид 19 за последните 24 часа в област Благоевград.

В момента пред РЗИ е истинско стълпотворение от хора, които чакат за тестове. Ситуацията е сложна, очаквайте подробности. 

Петя Петрова