Обвиниха Васил Божков в подбудителство за убийството на математическия гений, благоевградчанинът Йордан Динов 

27.05.2020 19:22   17371 прочитаСпециализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на 4-има българи, сред които и  благоевградчанинът  Йордан Динов.  Един математически гений, който благодарение на уникалните си умения ,познания ,харизма и ум, стъпи в Европа и успя да намери ниша в хазартния бизнес, без да е хазартен бос. 

Динов, възпитаник на Американския универстит в Благоевград, бе консултант на множество европейски компании в хазартния бизнес, без самият той да е хазартен играч. Според хора, които го познават, Динов използвал гениалните си математически способности  да изчислява ,прогнозира и предвижда крайните резултати при залаганията. Неговата консултантска компания  "Скай Спорт -365 България", разви бързо успешна дейност,  с букмейкърски пунктове, под шапката на австрйската "Планет Уин",с което Динов всъщност, се превърна в заплаха за хазартните босове и техния бизнес у нас.

Затова беше убит .Показно, в центъра на София, през април 2012-та  година. Знаково убийство,което бе коментирано в цяла Европа. Италианска телевизия направи филм за него, наричайки го човек, който се опълчи на хазартната мафия в България. Смъртта на Динов потресе Благоевград и предизвика протести , защото Йордан Динов,потомък на известна и почтена благоевграска фамилия,  бе всичко друго, но не и хазартен бос . Един млад човек плати за ума си, с живота си. Заради гениалните си математически умения ,благоевградчанинът  нагази в дълбоки води и засегна интересите на истинските хазартни босове, решили да се отърват от "Заплахата Динов" с 6 куршума,. Жестоко престъпление разтърсило Европа и България.

П. Иванов