ОБС шефът Ан. Тодоров начерта истински апокалипсис за развитието на община Благоевград! Пари за заплати за юни няма да има, ако фирмите си потърсят парите, които се дължат, може да ни спрат тока и водата 

27.05.2020 11:19   20325 прочитаИстински апокалипсис за развитието на общината начерта председателят на ОБС Благоевград Андон Тодоров на пресконференция, която даде днес .Според Тодоров пари за майските заплати в администрацията може и да бъдат събрани, но за юни пари за заплати може и да няма.

Постъпления в общината няма, проекти няма, орязани сме, затова ситуацията е много тежка, каза Тодоров, който съобщи, че ако фирмите, на които общината дължи пари си ги поиска, то може да спрат тока и водата в общината.

"Факт е, че сегашното ръководство довършва проекти на предишното ръководство, няма нито един нов проект, няма кандидатстване, каза председателят, който заяви, че би било крайно непрофесионално да се изкривява действителността.

Новият екип няма нов изработен проект, по който да очаква финансиране. Нужни са бързи действия, а не отлагания, мотаене и бавно придвижване.

Вървим на самотек, по инерция и разчитаме на проектите от предишното управление, заяви Тодоров. Предупредих кмета Томов за проблема с парк "Македония" ,но темпото , с което се действа доведе до проблема с децата ,които спортуват там. Кметът не обърна внимание, не се задвижи ,не издаде становище,бавни темпове,бавно развитие  и ето какво стана. 

Преди няколко дни каза ,че сградите са незаконни ,а сега пък се разрешава и аз знам защо го прави, защото се задават избори.,ще се правят на спасители. Какво още каза Андон Тодоров, очаквайте подробности, пресконференцията продължава.

Вени Иванова