Недоволство в петричкото село Михнево! Родители на бунт! Бранят селското училище, застрашено от закриване 

26.05.2020 10:25   18603 прочитаХората от петричкото село Михнево се вдигнаха на бунт срещу закриването на селското училище. Решението ще бъде взето на сесията на общински съвет в Петрич на 28 май, точката вече е обсъждана на комисия в общината. Днес десетки се събраха, за да изразят недоволството си от намеренията за закриване.

Според община Петрич в селското училище няма достатъчно деца, което подлага на съмнение качеството на тяхното образование.

В шести клас например са само 2 деца, казаха от общината .В цялото училище са 36. Това е основната причина за намеренията училището да бъде закрито. Родителите обаче са притеснени за децата си ,които ще бъдат принудени да пътуват до училища в съседните села и затова са изпратили писмо до общината, общински съвет, министерството на образованието и премиера Б. Борисов, с искане училището да бъде запазено.

Основно училище "Екзарх Йосиф " е построено през 1908 -ма година с доброволни средства. Хората от Михнево се заканват да протестират пред общината по време на предстоящата сесия на 28 май.

П. Иванов