Не дочака присъда! Убиец на съпругата си, издъхна по пътя от Бобовдолския затвор до съдебна зала в Кюстендил 

27.04.2021 12:41   18389 прочита66 -годишен убиец издъхна по пътя от Бобовдолския затвор до съдебна зала, където е трябвало да чуе присъда за убийството на съпругата си Сашо Димитров умрял вчера, по време на привеждането му от затвора в Бобов дол, където търпи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, към сектор „Арести“ в Кюстендил, за участие в насроченото за  днес  съдебно заседание.

След съобщението за смъртта на Димитров ,петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил прекрати наказателното производство по делото за убийството на 63- годишната Райка Димитрова от Кюстендил, поради смъртта на подсъдимия, Сашо Д. /на 66 г. /.

Според внесения от Окръжна прокуратура Обвинителен акт, той бе обвиняем за това, че на 18. 01. 2020 година, в апартамент, в кв. „Герена“ в Кюстендил е умишлено умъртвил 63- годишната си съпруга, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, във вр. с чл. 115 от НК. Припомняме ,че мъжът бе ръгал безобразно ,до смърт жена си Райка, след което направил опит за прикрие следите, облякъл я като за погребение и извикал траурна агенция .

П. Попов