Напрежението в ДЮШ на "Пирин" ескалира и провокира: Отворено писмо на ветераните: Обявяваме се срещу избирането на Р. Александров за ръководител на школата 

13.10.2020 08:55   16300 прочитаПродължаващото с месеци напрежение  между родители и директор на детско -юношеската школа на "Пирин ", както  и масовото неодобрение на назначения за нейн ръководител  Радостин Александров, провокира гневна реакция от страна на ветераните на ФК " Пирин ".

Днес те разпространиха Отворено писмо, в което категорично се обявяват против избирането на Александров за ръководител ,както и срещу неговите методи на действие, след които деца от Благоевград и региона бяха изхвърлени от школата, а на тяхно място доведени деца от други градове на страната.

Ветераните осъждат така наречената " реконструкция " на школата, провеждана от Александров, в която виждат "съзнателни и последователни действия, които водят до унищожаването на традициите на школата и отлъчването на деца от Благоевград и Благоевградска област, за сметка на деца от други градове на страната". Публикуваме Отвореното  писмо  без намеса:. 

 

До Ръководството на ФК Пирин Благоевград Кмета на Община Благоевград 
Председателя на Общински съвет Благоевград Фен клуба на Пирин 
До всички медии 
Отворено писмо 

Уважаеми госпожи и господа, 
Детско-юношеската школа на ФК „Пирин“ е една от школите с дългогодишни традиции и се смята за една от най-качествените и най-продуктивните в България - „люлка“ за футболни таланти. Редица от големите български футболисти са излезли именно от школата на „орлетата“. В своята история мъжкият отбор на „Пирин“ винаги е разчитал главно на свои кадри и това му е носело успех. 
Безспорно от ДЮШ на Пирин излизат много известни футболисти. 
От средата на месец януари, тази година, ДЮШ на Пирин стартира своята „реконструкция“, оглавена от Радостин Александров и подкрепен от ръководството на клуба. Новият директор на школата на орлетата, редуцира бройката на децата във всеки един набор до 20, освобождавайки безпричинно над 50 деца и юноши, които са от цяла Благоевградска област. От друга страна в Благоевград с него дойдоха много деца от други градове на страната, което води до много разтревожени родители. 
Влизането на „Emirates Wealth“ във ФК „Пирин“, според ръководството, е продиктувано от прословутия пирински дух. В действителност в продължение на всички месеци от началото на годината, се наблюдават съзнателни и последователни действия, които водят до унищожаването на традициите на школата и отлъчването на деца от Благоевград и Благоевградска област, за сметка на деца от други градове на страната. Според новият ръководител на ДЮШ, нашите деца не покриват „критериите“ за новата „Елитна академия Пирин“. 
Ние долуподписаните, ветерани на ФК „Пирин“ Благоевград, се обявяваме срещу: 
 Избирането на Радостин Александров за ръководител на школата! 
 Начина на работа на новия ръководител, неговите методи, съмнителна квалификация, липсата на препоръки и многобройните родителски срещи, които 
остават без конкретни решения и поети ангажименти! 
 Рушенето на имиджа на ФК Пирин, който е граден от близо век! 
 Неизпълнените обещания и поети ангажименти към децата и техните родители, 
от ръководството на ФК Пирин, че деца няма да се махат от клуба! 
 Отстраняването на доказали се с годините треньори! 
 Това че ръководството не взима никакво отношение за развитието на децата и 
юношите от Благоевград и цялата област. 
 Обезличаването на традициите и способността на ДЮШ „Пирин“ да създава 
таланти, родени и възпитани в духа на региона. 
  
Добре е да се осъзнае, че ФК „Пирин“ няма да има добър отбор по футбол, докато не започнат да се „произвеждат“ добри футболисти. Ако не се обърне фокуса към реално развитие на децата и юношите от цяла Благоевградска област, който е инкубатор на качествени футболисти реализирани в професионалния футбол на страната и Националния отбор на България, ще доведе до погребване на ДЮШ „Пирин“. 
Ветерани: 
1. Александър Петров 
2. Антон Бачев 
3. Атанас Николов 
4. Благой Латинов 
5. Божидар Янков 
6. Борис Николов 
7. Борис Янев 
8. Георги Бачев 
9. Георги Даскалов 
10. Георги Петров 
11. Димитър Коемджиев 
12. Димитър Треновски 
13. Евлоги Станоев 
14. Емил Мицански 
15. Емил Равначки 
16. Здравко Иванов 
17. Иван Стойчев 
18. Иван Христов 
19. Иван Цветков 
20. Иво Иваников 
21. Иво Тренчев 
22. Илко Христов 
23. Йордан Боздански 
24. Йордан Самоковлийски 
25. Калин Везенков 
26. Кирил Кръстев 
27. Костадин Герганчев 
28. Костадин Марков 
29. Костадин Трендафилов 
30. Лъчезар Сотиров 
31. Марио Петков 
32. Методи Стойнев 
33. Методи Стоянов 

34. Мирослав Митев 35. Михаил Ролев 
36. Николай Петрунов 37. Петър Бандев 
38. Петър Златинов 
39. Петър Кепов 
40. Петър Михтарски 41. Петър Цветков 
42. Радослав Креснечки 43. Станислав Бачев 
44. Стефан Гошев 45. Стойне Илиев 46. Тодор Лулейски 47. Юри Иваников 

П. Попов