Напаст! "Стадо" белки се настани в кооперация в центъра на Благоевград, хората в паника 

23.06.2022 09:14   40747 прочитаБелки нападнаха кооперация в центъра на Благоевград, сигнализираха в Struma. com ужасени стопани. Дни наред те са подложени на непрекъснато трополене по етажите, тавана и керемидите, а днес няколко от хищниците бяха видени да са катерят по дърветата в двора на кооперацията.Изброили са пет или шест от белките, а колко са точно никой не може да каже.  Хората са в паника, тъй като борбата с белките е изключително трудна.

Те са едни от най-хитрите хищници, трудно уловими и крайно опасни за домашни любимци. Зверчето вече е идентифицирано и се търсят начини за освобождането на коопарацията от нашествието им. Трябва да се предприемат незабавни действия за премахването им ,защото са опасни, особено при наличие на домашни птици, тъй като белката е в състояние да унищожи всички пилета само за една нощ.

Не са защитени и други домашни животни, както и домашни любимци. Като начало, трябва да се закрият всички дупки около птичарника, защото белката е в състояние да мине през всяка дупчица не само на постройката, но и от вратичките или покрива, защото е отличен катерач. А

след това трябва с примамки и капани да се обезвреди или да се повикат специалисти, които да се справят с проблема. Благоевградчани търсят помощ от подобни специалсти, за да не се увеличи популацията на хищниците, чието място не е в центъра на града. 

Вяра Колева