На крива ракета, космосът и пречи! 2 г. по-късно! НАП погна общината за неплатени задължения по санкции на РИОСВ, заради неработещото депо! На екипа "Томов "пак Камбитов им виновен! 

08.06.2021 08:31   14480 прочитаОбщина Благоевград отново бе доведена до патова ситуация. НАП са изпратили спешно писмо с искане на списък с общински  активи, с които да се обезпечи дълг към РИОСВ, натрупан от  начислени наказателни такси за депонирането на отпадъци.   

За да спрат блокирането на сметките на общината, което ще е поредният прецедент в управлението на града, от екипа "Томов" са предоставили трите блока със социални жилища в квартал "Освобождение", изградени по проект по времена на   Атанас Камбитов, и   целия автомобилен парк на Общината, като обезпечение на дълга.

За неволите си общинарите направиха опит отново да обвинят бившия  кмет Атанас Камбитов, разчитайки на късата памет на благоевградчани и избирателите им. 2 години, след като бе избран за кмет Румен Томов, екипът му не спря да се оправдава и търси виновни за действията им. Истината е, че едноличната заповед на Румен Томов за блокиране работата на депото за отпадъци, за да бъде сменен избраният от Камбитов законен оператор, натресе сериозни главоболия на благоевградчани.

Похарчиха се  милиони за депонирането на боклука в Костинброд, а сега и санкциите на РИОСВ, чиято цифра е умопомрачителна.   Пред   разпространяваните  от екипа "Томов" твърдения,  на входа на предизборната кампания, в която най-кратко управлявалият кмет Румен Томов отново се включва, бившият кмет Атанас Камбитов реагира така :   

"Някои се опитват да градят предизборната си кампания на клевети. Това правеха преди, правят го и сега. За съжаление те само това могат – да лъжат. На същите тези хора ще им кажа едно – стегнете се и работете! Направете го, както правехме ние", коментира Атанас Камбитов. 

"Не забравяйте, че санкциите са, защото нямаше депо, а ние го построихме и спестихме 3 000 000 лева на Общината. Да обясня на така наречения екип "Томов", че отчисления по ЗУО са по сметка на РИОСВ, но са собственост на Общината, тоест, те са целеви. Иначе казано, съвсем простичко, няма как да дължиш нещо сам на себе си, ако въобще могат да ме разберат", заяви Камбитов. 

Томов стартира предизборната си кампания  със "старата песен на нов глас". С нападки и обвинения "Антикамбитов" той успя да влезе в кметския кабинет през 2019 -та година  и почти 2 години управлява общината . И понеже няма с  какво направено да се похвалят, започват отново като на миналите избори да обвиняват Камбитов. т. е да градят кампанията си на Атанас Камбитов и неговия екип.

Този път обаче антивотът Камбитов няма да помогне на Румен Томов и неговия инициативен комитет, защото 2 години те откриваха обекти, започнати от Камбитов и екипа му, не успяха да донесат нито лев инвестиции, не изпълниха нито едно от предизборните си обещания към благоевградчани, а изпълняваха ангажимент към партньорите им, помогнали им да влязат във властта.  

 2 години назначаваха  свои и уволняваха противозаконно хора от предишния общински екип, които  съдът  връща един подир друг, а благоеградчани ще плащат обезщетенията им. Взеха заеми, натрупаха дългове на гърба на данъкоплатеца, опорочаваха конкурси, губеха проекти и още и още, неща, които ние от Struma. com отразявахме почти ежедневно.

Томов посвети управлението  си на съдебни битки за оставане на поста, които мъчително достигнаха до своя финал -той бе детрониран от ВАС. Но не напусна бойното поле, за да не го забравят  -можете да го видите по общински мероприятия, редом до управляващите да поднася цветя и да държи речи, в качеството му на безработен гражданин на общината, официално регистриран в бюрото по труда.

Уважаеми кандидат- управници, кандидат -кмете, споменавайте Камбитов  само като ПРОРОКЪТ, който предрече: Милионните санкции  и загуби около спряното депо, застрояването на парковете   Ловен дом и    Бачиново, предсказвайки, че обръчът от червени фирми, подкрепили Румен Томов в кампанията през  2019 -та  целят  реализиране на инвестиционно намерение, което той 8 години е спирал. Предрече катастрофалната загуба на европроекти, предрече липсата на инвестиции, загубените дела, недовършените проекти  и санкциите по тях.. Всичко това Камбитов се опита да каже на благоевградчани, но не бе чут. Предсказа и краха на управлението на Томов и неговия кратък престой в общината.   

Кандидат управници, похвалете се  пред благоевградчани с направеното от вас, а не рушете направеното от предишните, защото не ви стигна времето да обиколите онова, което те изградиха. Изграждайте кампанията си върху вашите постижения, а  не върху гърба на Камбитов, защото този път  трудно ще заблудите електората. Успех в състезанието към кметския пост

П. Костадинов