Министър Р. Василев донесе в Петрич дълго чакана новина! Държавата си влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“ 

16.06.2022 15:50   19688 прочитаВ присъствието на кмета Димитър Бръчков и на част от спортната общественост министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев,който както съобщихме ,пристигна днес в  Петрич , обяви, че държавата отново влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“ 
Министър Василев успокои, че отдаването на този имот ще се прецизира, защото има различни варианти. Те предстои да се обсъдят, но задължително ще се мисли за спортните клубове. Радостин Василев каза, че спортните имоти трябва да се ползват целесъобразно и по предназначение, намеквайки че е бил запознат с проблемите през годините с базата в Петрич.

Министърът посочи, че е провеждал разговори и срещи с общинското ръководство и с ръководството на ОФК „Беласица“, а срещата е организирал лично с всички страни по въпроса. 

Кметът Димитър Бръчков благодари за срещата и изрази надежда за 100-годишния юбилей на отбора Общината да бъде стопанин на стадиона. „Ще помагаме на отбора, за да играе мачовете си на този терен“, обеща министър Радостин Василев и очерта възможности за кандидатстване за финансиране.
В Петрич с министъра дойдоха също зам.-министъра Владимир Харизанов и от ръководството на Национална Спортна База ЕАД, собственик на НСБ „Цар Самуил“. 

П.Попов