Лъснаха завери, които съсипват ГЕРБ в Пиринско! Местни политически номади с неуспешни кадрови вмешателства! Оцапаха и К. Хаджигаев! Мазало в кандидат-депутатската листа! Водачът-неясен! 

28.02.2021 10:49   24854 прочитаБитки, доноси, клеветници, скандали, дни преди одобряването на внесената листа, изпаднаха емблематични за партията имена, включиха се хора, известни като верни на Камбитов, а в последствие част от обединението "АнтиКамбитов".

ПП ГЕРБ всеки момент ще представи изстраданата и дълго композирана листа за кандидат-депутати. Утре до обяд листата на ГЕРБ в Пиринско ще бъде официално представена. Засега обаче водачът е неясен. Дни наред медиите се преписват една друга, разпространявайки под режисурата на известни политически номади, че водач на листата на ПП ГЕРБ е бившият областен лидер и областен управител Костадин Хаджигаев.

Пуснаха информацията, за да опипат почвата. Името на Хаджигаев бе предложено на премиера за водач, с мотива, че  първият лидер на ГЕРБ и се свързва с едни от най-добрите години на партията . "Кадровиците обаче не прецениха политическата обстановка, заслепени от личните си интереси, и не прогнозираха факта, че Хаджигаев е бил силен лидер, обаче преди повече от 10 години, време, в което партията на премиера Б. Борисов претърпя сериозни метаморфози.

Залагайки се пред Изпълнителната комисия и премиера, стратезите  в ГЕРБ не прецениха също така и възможностите си да ръководят голямата политика,  спекулирайки с името на  премиера и лидер на партията Б. Борисов, затова  и подведоха К. Хаджигаев, че той е спасението за ГЕРБ, без обаче да го въведат в истинската ситуация, криейки личните си интереси, зад партийните. Започнаха да упражняват и натиск върху структурите по места, да подписват декларации, с които да подкрепят водачеството на Хаджигаев,разбра Struma.com.

И всичко това се разви за броени часове, докато Изпълнителната комисия и премиерът  Б. Борисов очакваха мнението на партийните структури в цялата област. Разви се буря от емоции в партията, в по-голямата си част негативни, показа се и лицемерието на част от ръководителите на партията по места. Изненадата "Хаджигаев" показа за пореден път начинът, по който се работи в тази партия.

Хора, които никога не са били добри политици, но са със зли езици, решиха, че ще завземат борисовата партия в Пиринско -с доноси, обвинения и клевети. И въпреки старанието им, в София станаха  наясно, че "новите гербери", структурите по места, в почти цялата област не желаят връщането на стари кадри, независимо от техния принос  за партията.

Стратегията на новия щаб от стари кадри на ГЕРБ, който сформира Андрей Новаков, май ще се окаже погрешна. С декларации,  партийните структури зявиха  категорично пред лидера Б. Борисов, че поставянето на К. Хаджигаев,  начело на листата, не е добър вариант и обрича партията на провал. "Навсякъде по места начело на листите са министри, депутати, при нас да се поставя човек, който повече от 9-10 години е извън ГЕРБ и не е работил за партията, не е нормално, са коментарите на противниците на идеята К. Хаджигаев  да е водачът.    

"Искам да помогна на партията, която винаги  е била в сърцето ми, но за съжаление виждам какво става, това не е партията, която основахме преди години, каза пред Struma com спряганият за водач К. Хаджигаев, сам той не бе убеден, че ще поведе герберите в предстоящите местни избори. Последната дума има премиерът. Какво ще реши Б. Борисов ? -това е въпросът след всичко, което наблюдаваме.   А решението му ще стане ясно след броени часове.   

Процесите в ГЕРБ излязоха извън контрол. ,Паническите ходове дойдоха след появата на Цветанов и Камбитов, като "Републиканци за България". Кой от сегашните гербери, голяма част от които  са кретатури на Цветанов и Камбитов, ще се изправи срещу това дуо от бивши съпартийци -доказани предизборни стратези и политици. Цветанов познава слабите места на ГЕРБ в областта , което прави партията силно уязвима.

Затова започна битка не за затягане на структурите на ГЕРБ и подготовката им за избори, а се втурнаха да правят совалки между отделните политически субекти за  "кражби " на хора, които евентуално биха подкрепили републиканците за изборите. Вихрят се политически сделки -гласове срещу служби и облаги при евентуална победа. Затова и герберската листа крие сериозни изненади.

Например, казват, че от гражданската квота в листата на ГЕРБ присъстват бившият юрист на ОБС от времето на Камбитов адв. Тео Тошев, както и близкия на Камбитов бизнесмен Димитър Урдев. Тяхното участие в листата се коментира двояко: Камбитов бил вкарал свои хора в ГЕРБ, или че са лъснали тези, които са работили против него на миналите избори. Като са работили против значи са работили за БСП и Румен Томов, са коментарите в партията. Тогава какви са и чии са новите попълнения?.  

Изборът им направил областния лидер Андрей Новаков,  който едва ли е очаквал, че ще затъне в такъв батак, който герберите са сътворили. Виновникът Ат. Камбитов , с когото измиха ръцете си след загубата на местните избори не е сред тях, затова залогът за тези избори е много голям. Ако има провал, кой ще понесе вината?!, се питат обикновените симпатизанти на ГЕРБ, които са част от партията и гласуват за ГЕРБ именно заради харизмата на нейния водач -Бойко Борисов.

Вътре в листата се води, както вече писахме, "братоубийствена война ". Всеки кандидат-работи сам за себе си за преференции. Работят при това агресивно, използвайки всякакви методи.  

Няма лошо, ако успеят с личните си амбиции за победа да осигурят победата на партията. Караници за местата в листата белязаха последата седмица. Знае се, че втори в листата е началникът на РУО Ивайло Златанов, третото място е за Георги Динев от Петрич, 4-то за Разлог и 5-тото за гражданска квота.

На 6 -то място е класиран Александър Мацурев от Банско. 22-то място е за Стефан Апостолов. Говори се също,че депутатът Д. Савеклиева не е включена в листата,както и лидерът на ГЕРБ Благоевград,директорът на ВиК Росица Димитрова. Водачът обаче все още е неясен.

Бившият МВР министър Младен Маринов  и транспортния Росен Желязков бяха най-спряганите имена за водачи, след тях дойде и името на  К. Хаджигаев. От вчера вече начело на листата мълвата подрежда и  Цвета Караянчева. Кой ще поведе герберите? Очаквайте. Информацията до броени часове.  

П. Костадинов