Ловци на педофили в Благоевград! Тийнейджърите, задържали мъж, набеден за педофил, го рекетирали за пари чрез снимки в мрежата 

19.11.2021 11:11   20542 прочитаПолицията продължава работа по скандален случай с младежи, имитирали действията на столични ученици, които правят капани за мъже от сайтове за запознанства 

 

Полицията в Благоевград работи по скандален случай, който вчера разбуни духовете в областния център. Бе задържана група младежи, които отвлекли, снимали и се гаврили с мъж, когото набедили за педофил, след като въпросният влязъл в комуникация с представило се за 13- годишно момче в мрежата. Всички участници са задържани за изясняване на случилото се. Оказа се, че непълнолетните освен, че правили снимки, по подобие на връстниците си в София, заплашвали мъжа, че ако не им плати ще пуснат снимките в мрежата.

Така че героите могат да се окажат и рекетьори, които искат да спечелят лесни пари и да превърнат забавата си в бизнес. 
 Отвлеченият и изнудван мъж също е в полицията и с него работят криминалисти. 

Коментарите по темата са разнопосочни. Част от хората оправдават действията на момчетата, без обаче да отчитат факта, че за подобни действия има полиция. Ако младежите са разобличи някого в педофилия, което още не е сигурно, тъй като засега не са установени данни мъжът да е доказан педофил, то би трябвало да сезират органите, а не да се саморазправят.

Фактът, че са търсили пари, за да не разпространят снимките на отвлечения и задържан от тях мъж, не ги прави герои, напротив, подобно действие се нарича рекет, което се преследва от наказателния кодекс .

Полицията продължава работа и със задържания мъж, обвинен от тийнейджърите, за да се докаже има ли той подобни прояви, или връзката му с момчетата е била случайна.

Героизъм,или мръсен бизнес това е въпросът, който изясняват полицаите. 

П. Попов