Купон по време на пандемия! Младежи съсипаха местността Попина лъка край Сандански 

19.05.2020 12:57   37667 прочитаМега купон, на който присъстваха над 50 човека, се състоя в местността Попина лъка край Сандански. Голяма част от присъстващите са абитуриенти, сигнализират читатели на struma.com, възмутени от гледката, която са заварили на място след веселбата.

Купонджиите не благоволили да почистят и оставили купища боклуци след себе си. Мръсотията е навсякъде, а от райското кътче, което днес е заринато с чаши и шишета, няма и следа след партито.

Природното бижу, както наричат местността, заприлича на сметище, а няма кой да поеме отговорност.

Проблемът обаче не са единствено отпадъците, а безхаберието на зрелостниците, които напук на всякакви разпоредби и забрани във връзка с короновируса, все пак се събраха и отпразнуваха завършването си.

Безотговорно поведение, демонстрирано от вече уж зрели хора - безотговорно към природата и най-вече към собствения им живот и здраве, както и тези на близките им хора. Няма как институциите да упражнят сто-процентов контрол върху всичко и всички, което дава увереност на много хора да газят закона, особено дванадесетокласниците, които изпаднаха в ужас от факта, че ще останат без абитуриентски бал и мислят алтернативни начини това да не се случи.

П. Пенева