Ковид затвори психиатричните отделения в Благоевград 

15.09.2021 05:47   10402 прочитаКовид затвори психиатричните отделения  в Благоевград, много са болните в психиатрията в благоевградското село Хърсово, което наложи налагане на каратина на пациенти и лекари, рзбра Struma. com. Болни има и в психиатричното отделение в Благоевград. Обслужването на пациентите ще се извършва от дежурни лекари, при спазване на всички противоепидемични мерки.

За последните 24 часа 119 са новозаразените в областта, като вчера само в Благоеврад бяха регистрирани 45 нови случаи от 112 в цялата област. Най-много засега са болните в Благоевград и Петрич-19. Болниците все още успяват да се справят с броя на пациените, в МБАЛ като Ковид работят 3 отделения, но има готовност за разкриване на нови при необходимост.

Лекарите очакват бройката да се увеличи след откриване на учебната година и тръгване на децата на училище. Върлуващият в момента Делта вариант e силно заразен, поразени са цели семейства. Вирусът не е пощадил и ваксинирани хора. Тревожна е картината засега, затова спазвайте мерките, носете си маските и се пазете. 

Петя Иванова