Коронавирусът уби началника на реанимация в МБАЛ Ив.Скендеров- Гоце Делчев, д-р Милан Първанов 

20.09.2020 07:24   42910 прочитаНачалникът  на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев д-р Милан Първанов е починал от усложненията на Covid-19 .Новината за смъртта му шокира гоцеделчевско ,където няма човек ,който да не го познава. Според местните д-р Първанов е сред отличните специалисти-анестезиолози   в цялата страна 

Преди дни д-р Първанов е бил хоспитализиран в Пирогов   , където състоянието му рязко се влошило и починал от усложнения на Covid-19. 
МБАЛ – Гоце Делчев още през май приемаше болни с Covid-19, особено когато село Осина, община Сатовча стана огнище на заразата с 23-ма заразени само за 3 дни.

Инфекциозното отделение беше препълнено ,напрвиха се две нови Ковид отделения и пред всичкото това време д-р Първанов бе на първа линия при лечението на болните ,създавайки нужната организация за справяне с тежката ситуация в болницата и въпреки недостига на кадри. Зарази се с коронавирус и заедно с още 2 сестри и 2-ма лични лекари от здравното заведение излязоха под карантина . В началото сътоянието им не бе тежко ,но явно в последствие  вирусът е победил всеотдайният д-р Първанов . . 

П. Иванов 

 .