Коронавирусът тръгна нагоре! Ковид отделението в МБАЛ Благоевград започна да се пълни, реанимация само с 3 свободни легла, все повече младежи заразени  

04.03.2021 11:10   22166 прочитаУвеличават се новите случаи на Ковид 19  в Благоевград, това съобщиха днес от местната болница. Разкритото преди дни ковид отделение в УНГ отделението е почти пълно. За ден са постъпили 6 човека, нуждаещи се от болнично лечение. Само 3 са свободните легла в реанимация, където има 9 души в тежко състояние с коронавирусна инфекция. "

"Обезпокоителна е ситуацията, вирусът се активизира, засега държим положението, но разхлабването на мерките и липсата на самодисциплина у хората може да ни изиграе лоша шега. В поликлиниката е пълно с млади хора, заразени с вируса, дали става въпрос за нов щам, който засяга повече младите хора, не мога да кажа, но е факт, че случаите се увеличават, заяви за Struma. com  болничният директор О. Митев.  

В същото време днес когато започва предизборната кампания върви трескава кампания за ваксиниране на членовете на СИК-овете, предвид работата им с много хора. Който от членовете желае да се ваксинира, може да го направи приоритетно.  

Вчера на площада в Благоевград, където бяха официалните тържества послучай 3 март имаше стотици хора, без да се спазва дистанцията, а само малка част от тях бяха с маски. Така че не неглижирайте мерките, защото сме в разгара на третата вълна от Ковид 19. Бъдете здрави и не се отпускайте.  

Петя Петрова