Коронавирус в Домашния социален патронаж в Благоевград! Работник от кухнята в болница! Общинарите не знаят, че е застрашен животът на обслужваните възрастни хора 

12.10.2020 16:53   8946 прочитаКоронавирусна инфекция, поразила  работник в кухнята  на  социалния патронаж в кв. "Еленово" в Благоевград, паникьоса останалите работещи в патронажа, чиято основна функция е да приготвят и разнасят храна за най-уязвимата от вируса група, а именно възрастните хора. Заразеният  е в болница, поради влошаване на състоянието, научи Struma.com.

Според непотвърдена информация със симптоми са още двама от кухнята, но наша проверка установи, че официално обявен е само един случай. Коронавирусът е установен преди няколко дни, а тази сутрин благоевградският кмет Румен Томов, който предизборно започнахме да виждаме все по често по телевизията е заявил, че няма проблеми в социалната сфера, и че всичко е наред.

Коронавирус в кухнята на патронажа, от който може да пламне зараза към група възрастни хора, на които ежедневно се приготвя и разнася храна и общината не знае???. Никой не е доклавдвал на градоначалника да се вземат нужните мерки за дезинфекция на кухнята и дори затварянето и, за да се защити животът на възрастните хора.

Ресорният заместник кмет Василиса Павлова дори не е попитала подчинените и какво се случва и как е заразеният слугител , разказват запознати. Случаят е скандален и поредно доказателство за работата в общината и екипа на Румен Томов. Ще съобщим дали други от патронажа ще покажат положителни проби за вируса. 

П. Иванов.