Корнелия Нинова пристига в Благоевград за общински и областен съвет на БСП! Екскметът Р. Томов ще присъства, за да търси подкрепа..  

12.05.2021 15:17   12362 прочита Лидерът на БСП Корнелия Нинова пристига тази вечер в Благоевград. Поводът е насрочен общински съвет, на който структурата в Благоевград ще решава дали ще подкрепи Румен Томов за втори управленски мандат.

На сбирката е поканен и бившият градоначалник, който ще поиска подкрепата на другарите в предстоящите кметски избори. Веднага след общинския съвет, ще се състои областен, на който Нинова ще нахъса структурите по места за парламентарните избори.

Конфликтите в БСП са ясни за лидерът на столетницата и именно заради тях Нинова пристига на място, за да се запознае отблизо с проблемите и разногласията в благоеградската структура, ръководена от Любен Милев.

В Благоевград БСП е разцепена на старо и ново крило. Старото, в което са привържаниците на Емил Костадинов, Юлиян Гошев и други, са силно разколебани около това дали ще подкрепят Румен Томов за втори мандат.

Според тях БСП трябва да се бори за поста с партийна кандидатура, а не да е патерица на независим кандидат. Другите обаче, които са зад Любен Милев, са категорични, че ще го подкрепят. Кои ще надделеят и ще има ли последната дума Нинова предстои да се разбере. Под сурдинка се говори, че тя подкрепя Румен Томов, дали е така, ще видим. Очаквайте подробности от червените сбирки. 

П. Костадинов