Кметът Р. Томов: Ще строим гимназия до ЗМК на общински терен, ще изградим 3 детски градини, ще построим черква с общински пари.... ще асфалтираме пътища, ще се строи на Бачиново и Ловния дом.. 

21.09.2020 12:40   24252 прочитаЩе строим гимназия до ЗМК на общински терен от 4 декара, новината обяви на пресконференция кметът на Благоевград Румен Томов, след като запозна журналистите с проблемното съжителство в една сграда на двете елитни гимназии в Eзикова и Mатематическа.

Във връзка с новите промени в закона за образованието и преминаването към едносменен режим на обучение е наложително да се направи нова база за една от двете гимназии, за да се спазят законовите разпоредби.

В момента те учат на 2 смени, което решава проблема, но когато изискването влезе в сила, то съвместното им съществуване под един покрив става невъзможно.

Проблемът не е от вчера и сегашното ръководство не открива "топлата вода". Припомняме, че намерението за преместване на една от гимназиите на ново място взриви напрежение сред учители, ученици и техните родители още по времето на кмета Атанас Камбитов.

Тогава след серия срещи и разговори, огледи със специалисти и архитекта на общината, бе ще взриви напрежение.

Кметът Томов не каза за коя благоевградска гимназия ще е новата сграда, която някога ще бъде построена, но пък се похвали, че започва строителство и на три детски градини в областния център, както и че черквата ще бъде построена с общински пари, а после дарена на българската православна църква.

Ще асфалтират и улици новите управленци, както и ще позволят строителството на Ловния дом и на Бачиново, защото ние благоевградчани сме злобни хора и не позволяваме градът да се развива към по- добро. Защо да не цъфне спа комплекс в м. Бачиново, след като има одобрен ПУП.

"Ще" работи много екипа "Румен Томов", а благоевградчани "Ще има да чакат". Единственото ,което със сигурност Ще чакат, е решението на Конституционния съд на 24 септември, което най-вероятно Ще осуети голяма част от плановете на управата.

П. Костадинов