Кирил Петков в Благоевград: С Асен Василев ще решим как да продължим промяната в страната, докато съм служебен министър няма да говоря за политика и проекти! Тук съм, за да говорим за реални действия 

14.09.2021 13:33   17206 прочита"Докато съм служебен министър няма да говоря за предизборна кампания и политическия проект. Аз с президента съм имал разговори. С Асен Василев ще решим как да продължим промяната в страната. Имаме енергия. С правилни стъпки обсъждаме как да го направим.

Дали да продължим като служебни министри или самостоятелно. Много е важно да сме аполитични. Не искаме пиар кампании. Преди години и половина бях в Благоевград като лектор в университета. Най-важно е да има правилни идеи и правилни хора. Предстои за денонощие-две да направя обобщение на уеб сайта за всичко направено в мандата.

Ще се видя с всички в икономическото министерство", каза Петков.

Създаването на Икономически борд, в който да са университетите и големия бизнес, ще изправи Благоевград на крака. Това обяви днес пред медиите  в Благоевград Кирил Петков-служебният икономически министър, отговаряйки на журналистически въпрос ,около бъдещите му политически планове . 

"Университетите са най-голямото съкровище на Благоевград. Те трябва да са част от икономическата страгия на общината. Студентите, завършили АУБ, могат да рекламират Благоевград и да привличат инвеститори", заяви още Петков. 

"С кмета Стоянов обсъдихме План за възстановяване. Всички общини ще се състезават за проекти за над 450 милиона евро. Трябва да се рабити усърдно и за Общини без корупция", каза министърът, който напуска кабинета си до няколко часа. "Всеки ме пита, къде са ми бизнесите, къде  съм плащал данъци. Прд 12 години съм платил над 1 милион лева чисти данъци в България. работната ръка във фирмите ми са били българи. Оттук съм изнасял в чужбина. Горд съм" Платил съм над 1 милион данъци в България 

 Създаването на Икономически борд, в който да са университетите и големия бизнес, ще изправи Благоевград на крака, Това обяви днес Кирил Петков-служебният икономически министър в областния център. 

"Университетите са най-голямото съкровище на Благоевград. Те трябва да са част от икономическата стратегия на общината. Студентите, завършили АУБ, могат да рекламират Благоевград и да привличат инвеститори", заяви Петков. 

"С кмета Стоянов обсъдихме План за възстановяване. Всички общини ще се състезават за проекти за над 450 милиона евро. Трябва да се рабити усърдно и за Общини без корупция", каза министърът, който напуска кабинета си до няколко часа. 

По време на срещата в Благоевград беше коментиран и проблемът с корупцията на различни нива в страната. „Кметът Илко Стоянов твърдо застава зад стратегията „Общини без корупция“, за което му благодаря. Имаме воля и енергия да бъдем част от промяната“, коментира още Кирил Петков.

В рамките на форума участие взеха още заместник-кметът по „Европейско развитие, образование и иновации“ Дамян Качулски, Гергана Муртова, директор на Дирекция „Икономическо развитие, ,Карина Улучева, зам.-ректор „Стратегия и институционална ефективност“, АУБ, Светозар Георгиев, основател на "Телерик", Димитър Станишев, служител в Немското посолство и успели възпитаници на учебните заведения в Благоевград.

Кметът Илко Стоянов, по чиято покана министърът бе в Благоевград изрзи задоволството си от проведената среща и заяви,че на нея за политика не се е говорило, а само за икономика.Всеки присъставал е казал какво реално може да се направи за Блгоевград. 

Петя Колева