Кадрова греда! Гласеният за шеф на Охранителна полиция- Благоевград, началник на Второ ПУ на МВР в СДВР В. Стойков, отстранен от поста, заради Венци Боксьора 

08.10.2021 15:30   25571 прочитаБившият началник на Второ управление в СДВР, Венелин Стойков, който от вчера трябвше да оглави "Охранителна полиция " в ОД на МВР Благоевград е   отстранен  от поста  началник на Второ полицейско управление  в СДВР. МВР министър Б. Рашков го е освободил  от началническото място, заради бездействието му по отношение на тъй наречения "Страшилището на Световрачене" -В. Дамянов, с прякор Боксьора. "Не може един началник да не е знаел какви хора има на територията, за която отговаря, неговите служители са бездействали.,категоричен е Рашков. 

Припомняме, че вчера в ОД на МВР пристигна новината, че Стойков ще бъде преназначен за шеф на Охранителна полиция в Благоевград , на мястото на освободения от директора Г. Кандев - Антон Доклев. Доклев вече е дознател в Банско, а мястото му временно заемаше  Анталавичев.

Източници на struma. com твърдят, че Стойков не е искал да идва в Благоевград, приемайки назначението, като наказателна мярка и се поболял. Днес е станало ясно , че е в продължителен болничен. Така че охранителна полиция в ОД на МВР- Блгоевград  все още няма началник. 
Петя Колева