Жестоко престъпление над благоевградското с.Бистрица! 3-ма ловци-бракониери в ареста! Окачили жертвата си на дърво и с касапски нож дерат кожата и. 

27.04.2021 09:01   28959 прочитаТрима ловци -бракониери бяха арестувани, след като служители на горско стопанство Благоевград ги завариха да дерат кожата на сръндак, окачен на дърво в местността Догана, в землището на село Бистрица. Животното било отстреляно по време на категорична забрана за лов и забрана подобни обитатели на горите да бъдат убивани,научи Първо Struma.com.

На мястото са заварени касапите -ловци- Росен Тренчов- от село Логодаж, Васил Коларов от с. Стоб, община Рила и Милан Марков от от с. Бараково. Тримата предали доброволно ловните си пушки, законно притежавани, но не показали разрешително за лов.

Задържани са за 24 часа и са предадени на прокурор. Поведението им предизвика взрив от гневни реакции на техните колеги от ловните дружинки в региона, които настояват за най-строги мерки на тримата ловджии, нарушили забраните и неписаните правила между ловците. 

Петя Петрова