Изненадващо! Бившият митничар Марио Минев оглави ДПС в Петрич   

22.03.2023 10:04   58366 прочита Бившият митничар Марио Минев е новият общински председател на ДПС в Петрич, той оглави местната структура упълномощен от областния координатор на партията Ведат Хюсеин, научи Struma. com. Присъствието на Минев и ДПС в южния град се усеща, заради силното активизиране на местните депасари, и темата е сред най-коментираните в южния град, за чийто жители Марио Минев е добре познат.

Доскоро партията се оглавяваше и ръководеше от Атушка Маркова, която обаче стана посланик във Виетнам и градската структура бе обезглавена. "Марио Минев с години помагаше на ДПС и е доказал лоялността си към движението, затова и получи правомощия да ръководи структурите ни в Петрич, коментираха от ДПС. За първи път Минев, излиза на светло като политически ангажиран. През годините, в които Минев се пресели да живее във Варна, името му бе свързано единствено и само с митницата, бизнеса му, около който се носеха легенди.

През лятото на миналата година за Марио Минев се заговори отново, след като община Петрич успя да си върне обратно спортната база "Цар Самуил", отдадена под наем на фирма "ЕТНО" ООД, управлявана от съпругата му Величка Минева. По време на проверка на стадиона от страна на собственика Национална база "Цар Самуил", наемателят не допусна комисията да влезе в спортната база, затова дружеството, чийто принципал е ММС, започна съдебна процедура за прекратяване на договора за наем и въвеждане във владение. 

Стигна се до едностранно прекратяване на договора за наем на НСБ "Цар Самуил" след като бяха установени редица нарушения и неизпълнение на инвестиционната програма, заложена в него. В града бяха организирани протести от страна на граждани и представители на ОФК "Беласица" срещу ползвателите на спортната база с мотивите, че не са допускани до терените, а целият имот се използва не по предназначение.

В резултат на проверките, за които максимално съдействие оказа Община Петрич беше установено, че освен неизпълнение на инвестиционната програма в размер на 2 369 000 лв., са извършени строително-монтажни дейности без разрешителни. Разрушения и хаос бе установено след предаването на обекта.   

Едва миналата година сагата приключи и общината си върна базата. Кметът на града Д. Бръчков подписа договор за стопанисване на базата, с което доведе до екстаз феновете на футбола и спорта в града. До тогава футболистите на ОФК" Беласица" играеха на чужди терени. 

След решаването на този проблем коментарите за Минев отново секнаха, за да ескалират предизборно. Градът говори за новия ДПС лидер, който започнал активно да навлиза в местната политика и да работи за предстоящите избори.  В ДПС имало известно напрежение около появата му в партията, но според запознати Минев се зарекъл да направи ДПС Петрич, една от водещите политически сили. Дали ще успее ДПС да стъпи здраво с М. Минев в местния политически живот ще видим след изборния им резултат. 
П. Петров