Избери твоя кандидат от листата на "Продължаваме промяната-Демократична България! /част втора/ 

18.03.2023 13:42   26698 прочитаТе са сред Вас и близо до Вас. Искат Вашето доверие, за да защитят гласа Ви там, където се определят съдбините на България. Там, откъдето трябва да тръгне промяната за по-добър живот на всички българи и бъдещи поколения. Те са кандидатите от листата на "Продължаваме промяната - Демократична България за област Благоевград. Намери своя кандидат. Има кой! 
Днес представяме втората част от листата на коалиция "Продължаваме промяната- Демократична България" 

Методи Байкушев- преференция 121

 Методи Байкушев е адвокат, преподавател и граждански активист. 
Преди да стане кандидат, в продължение на повече от 10 години е управляващ съдружник и ръководител на отдел „Разрешаване на спорове в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко. “. Има над 16 години адвокатски опит, като е консултирал и представлявал едни от най-големите глобални и български компании. През 2017 – 2018 г. преподава Бизнес право в Американския университет в България. В периода 2017 – 2020 г. е генерален секретар на Националния комитет на Международната търговска камара (ICC NC Bulgaria), където отговаря за комуникацията с Международния арбитражен съд при ICC и е член на комисията, която номинира арбитри по висящи арбитражни дела. Учредител на гражданско сдружение „България без дим“ и на гражданска инициатива „ЗаБлагоевград“. 

Димитър Парасков- преференция 112 

Димитър Парасков е в гр. Гоце Делчев, като и до момента работи и живее там. 
Завършил е средно специално образование в НПГ “Димитър Талев”, специалност “Изобразително изкуство”. 
В момента работи във финансова институция в сферата на домашното кредититюране, на позиция “Регионален Мениджър”. 
Семеен, с едно дете. 

Сейди Абдишев-преференция 113

 Сейди Абдишев е роден през 1993 година в с. Сатовча. През 2016 година завършва висшето си образование в Американския Университет в България със специалност „Бизнес администрация“ и втори бакалавър със специалност „Политически науки и международни отношения“. Придобива магистърска степен по финанси от The University of Warwick във Великобритания през 2018 година, след което се завръща в България. Говори свободно английски език и владее добре френски език. Към настоящия момент работи като старши финансов аналитик в една от водещите международни софтуерни компании. „Реших да се присъединя към “Продължаваме Промяната”, понеже вярвам, че човек трябва да олицетворява промяната, която иска да види в света. “ 

Николай Куколев- преференция 114

Николай Куколев е роден е през 1967 г. в Благоевград. Семеен, с две деца. 
Има висше образование по история и български език от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и магистратура по икономика от същия университет. Бил е два мандата общински съветник (1991-1999 г.) и Зам. областен управител на област Благоевград в периода (1999-2001 г.). Участвал е в създаването на първия план за регионално развитие на област Благоевград. 
Работил е като служител в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, в застрахователния сектор, а от 2005 г. е учител по история и по гражданско образование в Благоевград. 

Иван Сакарев- преференция 115 

Иван Сакарев, роден през 1986г в гр. Добринище, община Банско. Завършил Югозападния университет в Благоевград със специалност “Право”. Вярва, че съдебната реформа е най-важният елемент за това България да се превърне в една развита европейска държава. Семеен. 

Спас Митев- преференция 116 

Спас Митев е инженер, трето поколение строител и проектант. Завършил е строително инженерство в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Има дълъг опит като проектант и строител на сгради и съоръжения. 
Като кандидат на коалицията ще работи активно за решаването на проблема с трасето на автомагистрала “Струма” през Кресненското дефиле. Борбата му е да се защити биоразнообразието и да се направи функционален и добре изглеждащ път, който би развил местната икономика. 

Любомир Костов-преференция 117

„Искам България да стане една истинска европейска страна. Обиколил съм доста западни държави, видял съм как се живее и как се работи там и не мога да се примиря с факта, че нашата страна все още изостава толкова много. Искам да помогна на “Продължаваме Промяната” да довършат започнатото, защото пропитата от корупция родина не им даде шанс. “ 
Любомир Костов е завършил е УНСС и МИО с няколко специалности – Управление на международни проекти, ИТ, Автоматика и ИТ, Индустриален бизнес и предприемачество. Инженерингов мениджър и съосновател на българска инженеринова компания занимаваща се с дигитализация, проектиране и въвеждане в експлоатация на системи за автоматично управление на комплексни индустриални производства. (трудов стаж 10 години). 

Адем Зейнев -преференция 118 

Адем е роден на 12. 02. 1970 г. в с. Абланица, община Хаджидимово, област Благоевград. 
Магистър по математика и информационни технологии и доктор по математика. Старши учител по математика, информатика и информационни технологии в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица. Преподавател в Телерик академия по дигитални науки и уеб програмиране и по киберсигурност в Cyber 360 Academy. Член на Българската асоциация по киберсигурност – БАКС. Женен, с две деца. 

Захари Витанов- преференция 119 

Захари Витанов е компютърен инженер с дългогодишен професионален опит в сферата на технологиите. Работи успешно в иновативна българска ИТ компания. 

Роден е и живее в гр. Добринище. Има множество професионални постижения в областта на информационните технологии и спорта. 

Благодарение на опита му с технологиите, последните години се е отдал на това, да намери решения на проблемите в родното си място и региона, като този с мръсния въздух, това как да създадем и да ползваме по-евтина и чиста енергия и да опазваме околната среда в региона. 

Андрей Врабчев- преференция 120 


Андрей Врабчев е роден през 1977. г. в България. Завършил е НХА със специалност “Скулптура” и Военната академия Г. Раковски със специалност “Национална и международна сигурност и отбрана”. Дипломната му работа разглежда културата като аспект на националната сигурност. В тази сфера интересите му са фокусирани върху възвръщането на лидерската позиция на България на Балканите и респективно увеличаване на влиянието й в ЕС и НАТО. 

Женен, с три деца. 

Врабчев е от основателите на клуба за македоно-българско приятелство, който вижда разрешаването на споровете чрез сближаване опознаване и общо настояще в рамките на Европа и НАТО, а не чрез конфликт между. Последната и непокътната плоча на Мара Бунева в Скопие е по негова и на БККС инициатива и е проектирана изработена и монтирана от него самия. Както и плочата на полк. Каварналиев в Дойран на мястото на по това време разрушеният войнишки паметник. 
Като творец Врабчев е познат като автор на поредица от арт акции в градска среда, които предизвикаха общественото внимание : Кухият говорещ паметник на Бойко Борисов-“”Паметник от Бъдещето”, “Кървава баня 09. 09. 1944” -оцветено в червено езеро в София и “Мумията в нас” 3 метрова скулптура на мумия поставена на мястото на мавзолеят на Георги Димитров. 

Той заедно с други граждани от Благоевград създадоха една от инициативите за възстановяване на паметника на незнайния четник в Благоевград. 

 
Христо Петров- преференция 122 – 01 МИР Благоевград преференция 101 – 25 МИР София 


Христо Петров е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” в 25 МИР – София. 

В края на 2021 г. решава да отдаде времето и усилията си за подобряване на живота на деца, настанени в социални институции. Използва известността си от публичната сфера, за да създава непосредствени контакти с тези деца из цяла България – разговаря директно с тях и полага усилия да им помогне за адаптацията им в обществото. Осигурява учители по български и английски език в няколко дома, организира културни мероприятия и посещения, както и екскурзии и лагери за децата. Финансира цялата дейност със собствени пари. 

Песните, които създава, са едни от най-слушаните и обичани в България вече повече от двайсет години. С група “ЪПСУРТ” има над 2000 концерта в страната и в чужбина. През 2019 г. издава първия си самостоятелен албум “Неправилен рап”, който се превръща в най-продавания албум на годината. 

Съсобственик е и на най-голямата българска дигитална платформа за хип-хоп и поп музика “FACING THE SUN” 

Роден е на 19 декември 1979 г. в София. Живее първите двайсет години от живота си на ул. “Позитано” в София, а след това – в кварталите “Надежда” и “Лозенец”. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури “Константин – Кирил Философ” с профил “История”. Има три дъщери – Аделина, Лора и Юлия. 

Предизборна публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление