Хамелеони и въртиопашки в БСП Благоевград! Обърнаха се отново срещу К.Нинова! С декларация подкрепят свикване на конгрес за смяна на ръководството 

24.11.2022 12:58   16216 прочитаРешение на Общинския съвет на БСП - Благоевград изненада "Позитано"20. Доскорошните поддръжници на  Корнелия Нинова,  в качеството и на вицепремиер, днес вече искат смяна на ръководството на партията, провеждане на конгрес и промяна на устава. Протокол от заседанието им и взетото решение, което е категорична подкрепа на противниците на Нинова в столетницата, е занесено в централата на партията тези дни.  

За пореден път местните лидери и социалисти в управленския апарат на червените се врътнаха срещу лидера си, удобно забравяйки, че доскоро я възхваляваха страстно, докато тя  присъстваше  във властта. Забравиха, че умопомрачиха града с кадруването си, пускайки пипалата си във всички сфери на обществения живот, и назначавайки свои хора навсякъде, използвайки името и подкрепата на вицепремиера тогава, Корнелия Нинова.

Загубвайки позициите си в управлението на държавата, Нинова загуби и фалшивите си поддръжници в Благоевград, които отново и обърнаха гръб, усещайки разклащане на устоите и. Припомняме, че БСП Благоевград винаги е била разделена на лагери- про и против Нинова. Тези, които до вчера бяха с нея, днес се обединиха с противниците и,  и решението взето на последното партийно заседание, е плод на съвместен акт.

Усетиха местните социалисти "вятърът на промяната " и новите процеси в партията, особено след като напоследък се заговори за обединение в ляво, и се обявиха за смяна на ръководството на левицата, т. е за свалянето от поста  на доскорошния им фаворит Корнелия Нинова.

Новото обединение, начело с бившия председател на БСП  - БСП Георги Първанов  се събира в края на месеца. Координатори на идеята са Костадин Паскалев, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Георги Пирински, Ана Пиринска, Георги Божинов, Петър Мутафчиев, Калоян Паргов, Петър Витанов и др. 
На срещата са поканени:АБВ на Румен Петков, "Изправи се, България" на Мая Манолова, "Движение 21" на Татяна Дончева, "Българска прогресивна линия" на Красимир Янков, "Нормална държава" на Георги Кадиев и др. -все опозиционери в столетницата    

Дали лидерите на БСП Благоевград ще сменят курса към новото ляво ще разберем, дали ще  бъде   детронирана Корнелия Нинова, също. Интересно ще е, ако не успеят и Нинова остане на поста си, каква ще бъде " твърдата " им политическа позиция... ..

П. Костадинов