Хаджидимовско село - меката на контрабандия тютюн! Арестуваният тартор на фабриката за нелегални цигари край Пловдив е от село Абланица  

12.10.2020 19:17   11001 прочитаТарторът на бандата, занимаваща се с производсто на нелегални цигари във фабрика, разбита преди дни край Пловдив, е от хаджидимовското село Абланица,научи struma.com. 34-годишният Ибрахим Петев, познат в столичния ъндърграунд като Лъчо е арестуван при операция, наблюдавана лично от главния прокурор Иван Гешев.

По време на акцията в село край Пловдив е открита оборудвана фабрика, която бълвала нелегални цигари. Тютюнът осигурявал Ибрахим, който от години се занимавал с тази незаконна дейност. Лежал е в затвора за каналджийство преди 6 години.

Има 2-ма братя в село Абланица, които също вървят по неговите стъпки. Ибрахим има множество висящи дела. След като години наред зареждал софиянци с контрабанден тютюн преди няколко години той напуснал село Абланица и се слял с ъндърграунда на столицата, откъдето ръководил група  контрабандисти, вещи в занаята .

Три дни след ареста му полицията в Пловдив разкри още няколко цеха за контрабандни цигари край Пловдив, търси се връзката на бандата на Ибрахим с новооткритите нелегални манифактури. Оказва се, че пътят на тютюна и контрабандата тръгва от село Абланица, което добива славата на мека на контрабандния тютюн.

Преди по-малко от месец при акция на местната полиция бе разбита групировка, занимаваща се с контрабанда на тютюн, а  босът  и бе задържан, но впоследстве освободен. 

П. Попов