Гореща политическа интрига: Детронират лидера на БСП в Петрич Йорданка Атанасова! Насрочват избор на ново ръководство 

21.05.2023 20:27   16534 прочитаНационалния съвет на БСП на свое заседание вчера реши да бъдат предприети крути мерки по отношение структурата на партията в Петрич. Взетото решение предвижда пълен цикъл -отчет и избори и смяна на досегашното ръководство на столетницата, начело с лидера и Йорданка Атанасова. Ще бъде сменено и ръководството на младежката им структура в южния град, научи Struma. com.

До драстичната мярка се стигнало след серия проверки за работата на БСП Петрич, извършени от партийната контролна комисия, казаха източниците ни. Отдавна се говореше за разкол между националното ръководство на партията и структурата в Петрич, но никой не очакваше да се прибегне до пълна промяна в ръководните органи на столетницата, в напрегната година, в която е неясно, дали след няколко месеца няма да се наложи отново да стягат избори. 

"Това е своеобразно снемане на доверието от ръководството, тъй като на "Позитано " отчитат слаби резултати на БСП Петрич по време на изборите и извън тях Работата на структурата е незадоволителна, е видно от заключенията на контролната комисия, което налага пълна промяна, коментираха ситуацията червени активисти от столицата. Атанасова не бе информирана за решението на националния съвет и коментира лаконично:

Така се случва, когато казваш открито мнението си, когато си върл противник на задкулисието". Struma. com научи, че пълна промяна ще бъде направена в още няколко общини в страната, явно е, че лидерът на БСП Корнелия Нинова затяга редиците след катастрофалния им резултат на последните  и предвид появяващата се възможност за нови избори. 

П.Петров