Героите на нашето време! Военен от Благоевград спаси живота на мъж, след 30 минути стана баща за втори път на момиченце 

13.10.2021 17:36   23016 прочитаОще един спасен човешки живот – това е изборът на младши сержант Атанас Секулов от Благоевград, военнослужещ от Сухопътните войски

Днес, по време на обедна почивка, младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване - Благоевград, от състава на Сухопътните войски, отива в голяма търговска верига да пазарува.  В този момент чува писъци и суматоха от намиращия се на територията на хипермаркета  обект на мобилен оператор.

Младши сержант Секулов вижда, че паниката нараства и изтичва до насъбралото се множество. Вижда млад мъж, изпаднал в безсъзнание. С придобитите знания по време на международни и полеви занятия той веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика. При удара от падането, пострадалият е заключил челюстта си, което прави невъзможно отварянето ѝ. 

Военнослужещият бързо преценява  обстановката и виждайки, че жизнените показатели на пострадалия се влошават бързо решава да приложи  наблюдаван от него в подобна ситуация алтернативен метод.

Събува обувката на пострадалия и силно го ухапва за палеца на крака. За щастие пострадалият реагира, закашля се и отключва челюстта си, след което младши сержантът успява да извади езика му. 

Той изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката.  

Половин час след случката, младши сержант Атанас Секулов получава обаждане от  съпругата си, че е станал баща за втори път на момиченце.